Porziņģis iekļuvis FIBA desmitgades labākā "slam dunk" balsojuma pusfinālā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: Edijs Pālens/LETA

Kristapam Porziņģim ir izdevies sasniegt pusfinālu Starptautiskās basketbola federācijas (FIBA) rīkotajā balsojumā par aizvadītās dekādes labāko "slam dunk".

Balsojumam par efektīgāko "danku" FIBA rīkotajos turnīros sākotnēji tika nominēti 32 spēlētāju skaistās epizodes. Tagad balsojumā par dekādes labākā "slam dunk" godu ir palikuši vairs tikai četri vīri un viens no viņiem ir arī Kristaps Porziņģis.

Latvijas izlases uzbrucējs ar efektīgo epizodi izcēlās 2017. gada Eiropas čempionāta mačā pret Beļģiju. Aizvadītajā kārtā Porziņģis balsojumā ar 55,1% balsu uzveica Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vērtīgāko spēlētāju Jaņņi Adetokunbo un viņa "danku".

Pretim Porziņģim stāsies Angolas aizsargs Karloss Moraiss, kurš ar efektīgu bumbas triecienu grozā no augšas izcēlās 2013. gada FIBA Āfrikas čempionāta mačā.

Pusfināla balsojums sāksies 23. jūnijā. Balsojums norisināsies kopumā trīs nedēļas un tajā dekādes spilgtākie "danki" ir sadalīti izslēgšanas spēļu zarā. Tāpat spilgtās epizodes ir sagrupētas arī četros atsevišķos izslēgšanas spēļu zaros - Eiropas, Āfrikas, Āzijas un Okeānijas, kā arī Ameriku zaros.

Porziņģa uzvara pār Adetokunbo nozīmē, ka viņa bumbas trieciens no augšas ir atzīts par spilgtāko eiropieša "danku".

Par dekādes labākajiem "slam dunk" iespējams nobalsot šeit.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu