"Warriors" zvaigzne Tompsons pilnībā atguvies no traumas

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Klejs Tompsons
Klejs Tompsons Foto: Reuters/ScanPix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubam Goldensteitas "Warriors" šī sezona jau beigusies, taču vienība saņēmusi pozitīvas ziņas par Kleja Tompsona veselības stāvokli, vēsta "The Athletic".

Pēc krustenisko saišu plīsuma 2019. gada NBA fināla sestajā spēlē, kas notika pirms 371 dienas, pieckārtējais "All-Star" spēles dalībnieks Tompsons jau pirms pāris nedēļām varēja atsākt treniņus bez ierobežojumiem.

Basketbolista savainojums notika brīdī, kad pret viņu pārkāpa noteikumus "slam dunk" mēģinājumā. Viņš neveikli piezemējās uz kreisās kājas. Tompsons spītējot traumai, izpildīja divus sodas metienus, un tikai tad pameta NBA parketu.

Tagad, kad viņš ir sasniedzis kreisā ceļa locītavas rehabilitācijas finišu, ko arī apstiprinājis ārsts, uzbrūkošais aizsargs var piedalīties augstas intensitātes treniņos. Nākamais solis būs piedalīšanās komandas pirmssezonas treniņnometnē.

Ir vērts pavērot, vai amerikāņu basketbolistam būs novērojama "rūsa" atsākoties nākamajai NBA sezonai. Šis bija viņa karjeras pirmais nopietnais savainojums, jo Tompsons nekad nevienā sezonā iepriekš nebija spēlējis mazāk par 66 spēlēm.

30 gadus vecais Tompsons ir pazīstams kā viens no NBA labākajiem snaiperiem, un arī ļoti labs aizsardzības spēlētājs. Karjeras laikā viņš trāpījis tālmetienus ar vidēji 42% precizitāti, guvis 19.5 punktus, izcīnījis 3,5 atlēkušās bumbas un veicis 2,3 rezultatīvas piespēles.

Basketbolists izcīnījis trīs NBA čempionu titulus, kā arī Pasaules kausu un olimpisko zeltu ar ASV izlasi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu