Džokoviča rīkotajā Adrijas tūrē ar koronavīrusu inficējušies divi tenisisti

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Borna Čoričs
Borna Čoričs Foto: Reuters/ScanPix

Pasaules vadošā tenisista Novaka Džokoviča rīkotajā Balkānu labdarības četru nedēļu garajā Adrijas tūrē ar koronavīrusu inficējušies Grigors Dimitrovs un Borna Čoričs, pirmdien pavēstīja Horvātijas pārstāvji.

Džokovičs svētdien netika pie iespējas finālā spēkoties ar ranga 14.numuru Andreju Rubļovu no Krievijas.

Vēlāk noskaidrojās, ka tam par iemeslu kalpojusi Dimitrova inficēšanās ar vīrusu.

Iepriekš jau tika atcelti 27. un 28.jūnijā paredzētie mači Melnkalnes galvaspilsētā Podgoricā.

Pirmdien sarunā ar vietējo televīzijas kanālu HRT Zadaras apgabala krīzes centra vadītājs Šime Vickovičs atklāja, ka no sākotnēji 19 veiktajiem testiem trīs bijuši pozitīvi. Amatpersona gan nenosauca spēlētāju vārdus, taču Čoričs par inficēšanos ar vīrusu paziņoja savā "Instagram" kontā.

"Vēlos visus informēt, ka esmu inficēts ar "Covid-19". Ceru, ka ikviens, kurš pēdējo dienu laikā bijis ar mani kontaktā, veiks pārbaudes," teica Čoričs, kuram neesot izteikti slimības simptomi.

Tāpat zināms, ka ar vīrusu inficējies arī Dimitrova treneris no Vācijas Kristiāns Grohs. Starp sasirgušajiem esot arī paša Džokoviča treneris itālietis Marko Paniki.

Džokovičs jau iepriekš izpelnījās kritiku par vēlmi organizēt Balkānu tūri. Tāpat viņš savu tēlu nedaudz pabojāja ar atklātām svinībām pēc pirmā posma Belgradā, kurā uzvaru svinēja austrietis Dominiks Tīms. Pasaules pirmā rakete esot atteicis no iespējas veikt "Covid-19" testu un nu jau devies atpakaļ uz Belgradu.

Tikmēr vietējais portāls "24Sata" ziņo, ka slimnīcā uz koronavīrusa pārbaudēm ieradās horvāts Marins Čiličs un vācietis Aleksandrs Zverevs. Tāpat pārbaudes veicis arī Horvātijas premjerministrs Andrejs Plenkovičs, kurš Zadarā tikās ar spēlētājiem.

"24Sata" ziņo, ka Plenkovičs sestdien runājis ar Džokoviču un Čiliču. Saruna gan neesot bijusi garāka par trim minūtēm. Tāpat personas neesot paspiedušas viens otram roku.

Savukārt Kicbīeles turnīra organizatori, starp kuriem ir arī Tīms, pavēstīja, ka viņi neliks šķēršļus Dimitrova un Čoriča dalībai sacensībās Austrijā, ja vien sportisti pēc divu nedēļu pašizolācijas uzrādīs negatīvus koronavīrusa testus.

Džokovičs ierosināja aizvadīt četru nedēļu Adrijas tūri, lai savāktu naudu labdarībai un dotu tenisistiem iespēju aizvadīt dažas spēles laikā, kad oficiālas spēles koronavīrusa dēļ nav notikušas kopš marta.

Adrijas tūres Balkānos trešais posms bija paredzēts no 27. līdz 28.jūnijam Melnkalnes galvaspilsētā Podgoricā, bet 3. un 4.jūlijā tenisistiem jātiekas Bosnijas un Hercegovinas ziemeļrietumu pilsētā Banja Lukā.

Turnīru plānots noslēgt 5.jūlijā ar paraugspēli Sarajevā starp Džokoviču un Bosnijas pārstāvi Damiru Džumhuru.

Labdarības mači tiek izspēlēti līdz diviem uzvarētiem setiem un četriem uzvarētiem geimiem setā. Iegūtā nauda tiks ziedota dažādām reģionālajām labdarības organizācijām.

Jau ziņots, ka koronavīrusa izplatības dēļ aprīļa sākumā tika atcelts šī gada tenisa sezonas "Grand Slam" trešais turnīrs - Vimbldonas čempionāts.

Atklātajā ērā šī būs pirmā reize, kad nenorisināsies prestižais turnīrs. Iepriekšējo reizi tenisisti Vimbldonas kortos neizgāja no 1940. līdz 1945.gadam, kad norisinājās Otrais pasaules karš. Tāpat turnīrs nenotika no 1915. līdz 1918.gadam Pirmā pasaules kara laikā.

Tikmēr sezonas otrais "Grand Slam" turnīrs - Francijas atklātais čempionāts - no vasaras sākuma pārcelts uz rudeni. Savukārt ASV atklātā čempionāta starts pagaidām nav mainīts un aiz slēgtām durvīm ir paredzēts 31.augustā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu