Kļuvis zināms, kad kortā atgriezīsies Endijs Marejs

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Endijs Marejs
Endijs Marejs Foto: Reuters/ScanPix

Skotijas titulētais tenisists Endijs Marejs otrdien pēc septiņu mēnešu pārtraukuma dosies laukumā, lai piedalītos "Battle of the Brits" turnīrā, vēsta raidsabiedrība BBC.

33 gadus vecais Marejs pēdējo reizi kortā izgāja Deivisa kausa finālā novembrī, bet pēc tam viņam veica iegurņa operāciju.

"Battle of the Brits" turnīru rīko Mareja brālis Džeimijs. Sacensības noritēs sešas dienas, un dueļi aiz slēgtām durvīm notiks Rohemptonas nacionālajā tenisa centrā.

Zināms, ka turnīrā piedalīsies arī Lielbritānijas pirmā rakete Dens Evans (ATP 28.), Kails Edmunds (ATP 44.), Kamerons Norijs (ATP 77.), Džejs Klārks (ATP 167.), Līems Brodijs (ATP 211.), Džeks Dreipers (ATP 285.) un Džeimss Vords (ATP 273.). Tenisistiem šī būs lieliska iespēja atgūt spēļu praksi pirms augustā plānotā labdarības turnīra.

Tāpat tenisisti spēkosies arī dubultspēlē, kur Džeimija partneris būs Nīls Skupski. 

Vienspēļu turnīrā kopumā piedalīsies astoņi spēlētāji, kuri būs sadalīti divās grupās. Pēc apļa turnīra divi labākie tenisisti iekļūs pusfinālā. Līdzīgs formāts paredzēts dubultspēlēs, kur vienā grupā ielozēti trīs pāri.

Spēles notiks līdz diviem uzvarētiem setiem. Nepieciešamības gadījumā tiks aizvadīts arī taibreiks.

Zināms, ka turnīrā nebūs bumbiņu padevēju un līnijtiesnešu, tādējādi samazinot iesaistīto personu skaitu.

Turnīru ar vairāku valstu spēlētāju līdzdalību jau paspējis noorganizēt Novaks Džokovičs, taču viņa iniciētā Balkānu tūre saskārusies ar problēmām. Sacensību dalībniekiem Grigoram Dimitrovam un Bornam Čoričam konstatēta saslimšana ar koronavīrusu, savukārt Melnkalnes puse aizliegusi rīkot vienu no etapiem, kas jūnija beigās bija paredzēts galvaspilsētā Podgoricā.

Pagaidām nav zināms, vai 3. un 4.jūlijā tenisistiem būs jātiekas Bosnijas un Hercegovinas ziemeļrietumu pilsētā Banja Lukā, kur plānotas Balkānu tūres ceturtās sacensības. Turnīru plānots noslēgt 5.jūlijā ar paraugspēli Sarajevā starp Džokoviču un Bosnijas pārstāvi Damiru Džumhuru.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu