Evans Furnjē kritizē Bertānu par atteikšanos turpināt sezonu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Evans Furnjē
Evans Furnjē Foto: AFP/SCANPIX

Viens no Orlando "Magic" komandas līderiem Evans Furnjē kritizējis Dāvi Bertānu, kurš pieņēmis lēmumu neturpināt šo Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezonu. 

Pirmdien ESPN apskatnieks Eidriens Vodžanrovskis savā "Twitter" kontā vēstīja, ka "latviešu lāzers" šosezon tomēr laukumā nedosies, lai arī viņa un Anžeja Pasečņika pārstāvētā Vašingtonas "Wizards" ieguva iespēju piedalīties Orlando gaidāmajā sezonas noslēguma daļā.

Apskatnieks pauž, ka Bertāns savu lēmumu pieņēmis domājot par nākotni, jo šovasar viņš kļūs par brīvo aģentu. Latvijas izlases spēlētājs gan būs kopā ar komandu un Orlando aizvadīs treniņus.

"Wizards" jau iepriekš paudusi vēlmi noturēt Bertānu sastāvā, un arī pats basketbolists intervijās neslēpa, ka viņam patīk Vašingtonā. Arī Vodžnarovskis ziņo, ka komanda pilnībā atbalsta Bertāna lēmumu un aktīvi cīnīsies par viņa paturēšanu.

"Nopietni? Ja domā, ka sēdēt un skatīties, kā tavi komandas biedri spēlē, kamēr esi pilnīgi vesels, ir normāli, tas par tevi daudz pasaka. Tas ir nepareizi," savā "Twitter" kontā raksta Furnjē. 

Vēlāk Vodžnarovskis vēstīja, ka no sezonas turpināšanas atteicies arī Portlendas "Trail Blazers" veterāns Trevors Ariza.

"Associated Press" vēsta, ka, nepiedaloties astoņos mačos, Bertāna alga šosezon būs par 600 000 ASV dolāru (aptuveni 533 000 eiro) mazāka. Taču gadījumā, ja "Wizards" iekļūs izslēgšanas spēlēs, viņš kopumā varētu zaudēt ap 900 000 ASV dolāru (aptuveni 800 000 eiro).

Bertāns iegūs statusu "attaisnots spēlētājs", kas nozīmē, ka viņš nevarēs saņemt atalgojumu, taču papildu sankcijas pret viņu par pieņemto lēmumu netiks īstenotas.

Šosezon Vašingtonas "Wizards" sastāvā Bertāns ir aizvadījis 54 spēles, kuru laikā ik mačā vidēji spēlētās 29,3 minūtēs ir guvis 15,4 punktus, sakrājis 4,5 atlēkušās bumbas, 1,7 reizes rezultatīvi piespēlējis, 0,7 reizes pārķēris bumbu un 0,6 reizes bloķējis pretinieku metienus.

Latvijas basketbolists izceļas trīspunktu metienu precizitātē, kur kopā ar Nemanju Bjelicu no Sakramento "Kings" dala septīto vietu ar 42,4 procentiem precīzu trīspunktnieku.

Bertānam šī ir nepārprotami labākā sezona NBA karjerā un paredzams, ka viņa atalgojums nākamajā līgumā būs jau krietni lielāks nekā līdz šim. Ar "Wizards" latvietis parakstīja divu gadu līgumu par kopējo summu 14,5 miljoni ASV dolāru (12,9 miljoni eiro). 

NBA sezona atsāksies 31.jūlijā ar 22 komandu līdzdalību, tām tiekoties "Disney's ESPN Wide World of Sports Complex" telpās Orlando.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu