Uz nākamo gadu pārcelts pasaules čempionāts karatē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Koronavīrusa izplatības dēļ šī gada pasaules čempionāts karatē pārcelts uz 2021.gadu, vēsta Starptautiskā Karatē federācija (WKF).

WKF izpildkomiteja pirmdien lēma, ka pasaules čempionāts tiks pārcelts uz nākamo gadu. Tā norise šogad Dubaijā bija plānota no 17. līdz 22.novembrim.

"Šis nav bijis viegls lēmums, bet šāda mēroga pasākums nav iespējams, jo šajos apstākļos nespēsim garantēt drošus apstākļus," teikts WKF paziņojumā. "Šī būs pirmā reize 50 gados, kad nesvinēsim mūsu lielākā pasākuma norisi."

Līdz ar izmaiņām pasaules čempionāta kalendārā, zināms, ka 2022.gadā plānotās meistarsacīkstes Budapeštā nu ir pārceltas uz 2023.gadu. Turpmāk pasaules čempionāti karatē plānoti nepāra, nevis pāra gados. Tikmēr jauniešu vecuma čempionāti notiks pāra gados.

Tā kā pasaules čempionāts ir pārcelts par gadu, arī WKF kongress notiks gadu vēlāk - dienu pirms meistarsacīkšu sākuma.

Nākamgad Turcijā bija plānots pasaules čempionāts kadetiem, kā arī U-21 vecuma grupā, bet pirmdien tika lemts, ka sacensības jāpārceļ uz 2022.gadu.

Pasaules čempionāts šogad notiktu dažus mēnešus pēc tā debijas Tokijas Olimpiādē, kas koronavīrusa dēļ nu jau ir pārcelta par gadu.

2018.gadā pasaules čempionāts notika Spānijas galvaspilsētā Madridē. Togad Latvijas sportists Kalvis Kalniņš "kumite" grupā svara kategorijā līdz 60 kilogramiem izcīnīja piekto vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu