3x3 basketbola olimpiskais kvalifikācijas turnīrs notiks Austrijā

CopyDraugiem X Whatsapp
Agnis Čavars, Nauris Miezis, Kārlis Pauls Lasmanis, Edgars Krūmiņš
Agnis Čavars, Nauris Miezis, Kārlis Pauls Lasmanis, Edgars Krūmiņš Foto: FIBA.com

Olimpiskais kvalifikācijas turnīrs 3x3 basketbolā nākamgad no 26. līdz 30.maijam notiks Austrijā, otrdien ziņo Starptautiskā Basketbola federācija (FIBA).

Pavasarī Indijā un Ungārijā bija paredzēti divi kvalifikācijas turnīri, kuros 3x3 basketbolisti cīnītos par pārējām ceļazīmēm uz Tokiju. Koronavīrusa pandēmijas dēļ tie tika pārcelti uz nenoteiktu laiku, bet tagad atlikti uz 2021.gadu.

Latvijas 3x3 basketbolistiem vēl nebija ceļazīmes uz Olimpiādi, taču viņi ir vieni no favorītiem kvalifikācijā.

Otrdien FIBA paziņoja, ka sacensības notiks Grācas pilsētas laukumā. Austrija pirmo reizi uzņems 3x3 basketbola sacensības.

"Mūsu valdības uzmanība sportā tiek vērsta uz daudzsološu sportu popularizēšanu," pauda Austrijas vicekanclers un sporta ministrs Verners Koglers. "FIBA 3x3 basketbola olimpiskā kvalifikācija apvieno moderno ar ilgtspējīgo."

Plānots, ka olimpiskās kvalifikācijas turnīrs būs videi draudzīgs. Organizatoru mērķis ir aizvadīt turnīru ar otrreizēji pārstrādātiem materiāliem, nodrošinot videi draudzīgas sacensības.

Olimpiskā kvalifikācija notiks īpaši būvētā āra laukumā, kurā būs aptuveni 2000 sēdvietu.

Olimpiādei vīru konkurencē automātiski kvalificējās Krievijas, Ķīnas, Serbijas un Japānas izlases. Savukārt dāmu konkurencē olimpiskajām spēlēm jau var gatavoties Rumānijas, Mongolijas, Ķīnas un Krievijas izlases.

Pārējās ceļazīmes tiks sadalītas olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā, kurā 20 izlases sadalītas četrās apakšgrupās.

Kvalifikācijas turnīrā kopumā piedalīsies 40 izlases - 20 vīriešu un 20 sieviešu konkurencē. Pirmo trīs vietu ieguvēji iegūs ceļazīmes uz Olimpiādi. Tāpat tiks aizvadīts vēl papildus kvalifikācijas turnīrs, kurā sešas komandas no katra dzimuma cīnīsies par pēdējo ceļazīmi uz Olimpiādi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu