Uzvaras gadījumā Ģirģens nozīmīgus LFF amatus piedāvās Laizānam un Vaņinam (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp

Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidenta amata kandidāts, iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV) nozīmīgus organizācijas amatus piedāvās Jurim Laizānam un Andrim Vaņinam, rakstīts Ģirģena komandas attīstības stratēģijā.

Ģirģena uzvaras gadījumā bijušajam Latvijas izlases pussargam Laizānam tiktu LFF ģenerālsekretāra amats. Laizāns šobrīd strādā Krievijas futbola klubā "Krasnodar", kur nodarbojas ar jauno spēlētāju atlasi.

Laizāns ir pieckārtējs Latvijas čempions un divkārtējs Latvijas kausa ieguvējs, 2002.gadā tiekot atzīts par valsts labāko futbolistu. Tāpat viņš ar Maskavas CSKA komandu 2005.gadā uzvarēja UEFA Kausā un arī Krievijas kausā, bet 2004.gadā ieguva valsts čempiontitulu.

Savukārt Latvijas izlases vārtsargam Vaņinam piedāvāts LFF sporta direktora amats. Vaņins šobrīd ir Šveices kluba "Zurich" otrais vārtsargs, taču martā futbolists pauda, ka gatavs beigt karjeru, ja viņam pēc šīs sezonas nebūs saistošu piedāvājumu.

Vaņins karjeras laikā piecas reizes atzīts par Latvijas gada labāko futbolistu. Viņš ir trīskārtējs Šveices kausa ieguvējs un 2009./2010.gada sezonas superlīgas labākais vārtsargs.

Ģirģens Latvijas futbola attīstības stratēģijā "Viens par visiem. Visi par vienu. Ceļš uz panākumiem." iekļāvis punktus par LFF reputāciju un prezidenta lomu, labas pārvaldības principu ieviešanu, LFF struktūru, Latvijas futbola filozofiju un vēsturi, sporta zinātni, treneru attīstību, IT risinājumiem, infrastruktūru un nacionāla līmeņa sadarbību, starptautisko sadarbību, spēļu rezultātu ietekmēšanas izskaušanu un finansēm.

Uz LFF prezidenta amatu pretendē divi kandidāti - Ģirģens un Latvijas Telpu futbola asociācijas prezidents Vadims Ļašenko.

LFF vēlēšanu kongress norisināsies 3.jūlijā "Elektrum" Olimpiskā centra lielajā zālē. LFF kongresā notiks organizācijas prezidenta, valdes un juridisko institūciju locekļu vēlēšanas.

Uz diviem viceprezidenta amatiem pretendēs Sergeļs Kovaļovs, Olafs Pulks un Vladimirs Šteinbergs. Tikmēr par sešām LFF valdes locekļu vietām cīnīsies Anastasija Kučinska, Guntars Indriksons, Jānis Engelis, Andis Rozītis, Emīls Latkovskis, Jānis Apse, Nauris Mackevičs un Viktorija Mihaļčuka.

Vēlēšanu kongress bija paredzēts 24.aprīlī, bet koronavīrusa pandēmijas dēļ to nācās pārcelt. 

Pērn oktobrī LFF ārkārtas kongresā biedri nolēma atstādināt no amata organizācijas prezidentu Kasparu Gorkšu. Par viņa atstādināšanu balsoja 67 biedri, pret bija 60, bet atturējās divi.

Gorkšs par LFF prezidentu tika ievēlēts aizpērn uz diviem gadiem, amatā nomainot Gunti Indriksonu. 

Patlaban organizācija strādā bez prezidenta, bet paraksta tiesības ir LFF ģenerālsekretāram Edgaram Pukinskam.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu