Telpu futbola līgas finalsēriju ar uzvaru sāk "Petrow"

CopyDraugiem X Whatsapp
Telpu futbolisti.
Telpu futbolisti. Foto: facebook.com

Latvijas "Optibet" virslīgas telpu futbola čempionāta pirmajā finālspēlē sestdien uzvaru svinēja "Petrow" vienība.

"Raba" ar 2:4 (2:1) piekāpās "Petrow". Sērijā līdz trim uzvarām "Petrow" izvirzījusies vadībā ar 1-0.

Uzvarētāju labā vārtus guva Miks Babris, Matīss Babris, Igors Avanesovs un Maksims Seņs. "Raba" klubā izcēlās Dimitrijs Jakovļevs un Edersons Pinjeiru da Kruss.

Pēc 0:2 pirmajā puslaikā "Petrow" mača otrajā pusē sasparojās un jau trešajā minūtē izlīdzinājumu panāca Miks Babris. Neilgi pēc tam precīzs bija viņa brālis Matīss, kurš lieliski atbruņoja pretinieku, bet piecas minūtes līdz mača beigām gala vārdu teica Abanesovs - 4:2.

Otrā fināla spēle Salaspilī paredzēta 1.jūlijā, bet trīs dienas vēlāk sportisti atkal spēkosies Jelgavā. Ja būs nepieciešams, fināla ceturtā spēle tiks aizvadīta 7. vai 8.jūlijā, bet piektā - 11./12.jūlijā.

LTFA savā mājaslapā vēsta, ka, sākot ar 1.jūliju, līdzjutējiem būs iespēja spēles apmeklēt klātienē.

Iepriekš pusfinālā "Petrow" sērijā līdz trim uzvarām ar 3-1 pieveica Daugavpils "Lokomotiv", savukārt "Raba" ar 3-1 guva virsroku pār Jēkabpils "Lūši"/"Ošukalns".

"Raba" Latvijas spēcīgākajā čempionātā uzvarējusi divas reizes - 2004./05. un 2005./06.gada sezonā, bet gadu vēlāk uzvaru svinēja "Kimmel"/"Kauguri". Nākamos 12 gadus par čempioniem tika kronēti "Nikars" futbolisti, kuri finālā vairākkārt pārspēja tieši "Raba" vienību.

"Petrow" Latvijas virslīgā debitēja 2014./15.gada sezonā, bet pērn izdevās sasniegt visu laiku labāko rezultātu - trešā vieta.

Šosezon "Petrow" un "Raba" vienības savā starpā tikušās trīs reizes - divreiz virslīgas regulārajā sezonā un Latvijas kausa finālā Talsos. Čempionāta pirmā apļa spēle noslēdzās neizšķirti 1:1, savukārt otrā apļa izskaņā "Petrow" savā laukumā Jelgavā pieveica "Rabu" ar 6:3 un svinēja uzvaru regulārajā sezonā.

Cīņa par bronzas godalgām starp Jēkabpils un Daugavpils klubiem iecerēta 1.jūlijā.

"Optibet" virslīgas telpu futbola čempionāts tika apturēts pusfinālu laikā un atsākās tikai aizpagājušajā nedēļā.

Telpu futbola virslīgā pusfinālā un finālā komandas spēkojās līdz viena kluba trim uzvarām. Bronzas spēlē uzvaru gūst tā vienība, kas savstarpējā sērijā pirmā izcīna divus panākumus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu