Madonā noslēgušās vasaras pirmās rollerslēpošanas sacensības

CopyDraugiem X Whatsapp
Rollerslēpotāji.
Rollerslēpotāji. Foto: https://www.facebook.com/smeceressils/

Madona sestdien tika aizvadītas šīs vasaras pirmās rollerslēpošanas sacensības, kurās uzvaras izcīnīja Niks Saulītis un Kitija Auziņa.

Sacensībās 1,1 kilometru sprintā brīvajā stilā kvalifikācijā vīriešiem uzvarēja Lauris Kaparkalējs, par 0,48 sekundēm pārspējot Saulīti, bet par 0,81 sekundi - Artūru Brantu.

Šī trijotne vēlāk pārvarēja pusfinālu un bija starp sešiem dalībniekiem finālā, kurā uzvarēja Saulītis, finišējot pēc vienas minūtes un 38,97 sekundēm. Kaparkalējs viņam zaudēja 3,04 sekundes, bet 4,30 sekundes atpalika trešās vietas ieguvējs Edgars Bernāns.

Sievietēm kvalifikācijā pārliecinoši ātrākā bija Auziņa, kura par 6,41 sekundi pārspēja Samantu Krampi, bet vairāk nekā desmit sekundes atpalika nākamās sekotājas.

Auziņa dominēja arī pusfinālā un finālā, kur finišēja pēc vienas minūtes un 54,61 sekundes. Krampe viņai zaudēja 6,38 sekundes, bet vairāk nekā astoņas sekundes aiz latvietes bija igauniete Kaidu Kāsiku, kurai trešā vieta.

Sacensībās gan nepiedalījās Latvijas vadošie distanču slēpotāji Patrīcija Eiduka, Raimo Vīgants un Indulis Bikše.

"Smeceres sila" trase Madonā Pasaules kausa posmu rollerslēpošanā uzņems augusta beigās. 

Pašreizējā kalendāra versija paredz Pasaules kausu rollerslēpošanā sākt Igaunijā (21.-28.08.), turpināt Latvijā (28.-30.08.), bet rudenī plānots kausa posmu un pasaules čempionāta ieskaiti junioriem aizvadīt Krievijā (17.09-20.09.) un Ķīnā (23.10.-25.10.).

Pirmais Pasaules kauss rollerslēpošanā Latvijā tika rīkots 2006.gadā Priekuļos, bet Madonā šogad plānots aizvadīt jau piekto Pasaules kausa posmu. Pērn trasē "Smeceres sils" aizvadīts arī gan no sportiskās, gan organizatoriskās puses veiksmīgs Pasaules čempionāts rollerslēpošanā. Tas atnesa Latvijai divas godalgas - Niks Saulītis 200 metru sprinta distancē junioriem izcīnīja bronzas godalgu, tāpat trešais bija Raimo Vīgants 20 kilometru distancē ar masu startu elites konkurencē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu