Porziņģa komandas īpašnieks atbalsta ideju nākamo NBA sezonu atsākt Ziemassvētkos

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Marks Kjūbans
Marks Kjūbans Foto: Reuters/ScanPix

​Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Dalasas "Mavericks" īpašnieks Marks Kjūbans atbalstījis ideju, ka nākamo sezonu varētu atsākt Ziemassvētkos, vēsta "NBC Sports".

NBA ir nākusi klajā ar plānu nākamo sezonu atsākt 1.decembrī, taču daudziem spēlētājiem un klubu pārstāvjiem neiet pie sirds šī līgas iecere. Galvenokārt šis datums tika izvēlēts, lai sezonu varētu pabeigt pirms Tokijas olimpiskajām spēlēm, kuru sākums paredzēts 2021. gada 21. jūlijā.

"Vienmēr esmu atbalstījis sezonas sākšanu Ziemassvētku dienā. Neatkarīgi no tā, vai sezona tiks atsākta Ziemassvētku dienā vai varbūt nedaudz agrāk, ceru, ka līdz tam laikam tiks atrasta vakcīna [pret Covid-19]. Daudz lasot un interesējoties par zinātni, ticu, ka vakcīna tiks izstrādāta līdz tam laikam," sacīja Kjūbans.

Ja sezona atsāktos Ziemassvētkos, tad regulāro čempionātu nāktos saīsināt no 82 spēlēm uz 66 vai 70 spēlēm.

NBA īpašnieki ir izvirzījuši prasību, ka nākamgad ir jāizspēlē 82 regulārās čempionāta spēles. Tā kā spēlētāji un īpašnieki sadala līgas ieņēmumus, basketbolisti arī vēlas visas spēles aizvadīt.

Tādā gadījumā, ja sezona tiktu atsākta vēlāk, tad nāktos vairākas reizes sezonā spēlēt divas dienas pēc kārtas, kas palielinātu traumu risku spēlētājiem.

NBA sezona Covid-19 pandēmijas dēļ 11. martā tika apturēta uz nenoteiktu laiku.

Sezona solās atsākties 31. jūlijā ar 22 komandu līdzdalību, klubiem tiekoties "Disney’s ESPN Wide World of Sports Complex" telpās Orlando.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu