TVNET aptaujā Uļjanu Semjonovu atzīst par Latvijas visu laiku labāko sportisti (8)

CopyDraugiem X Whatsapp
Uļjana Semjonova
Uļjana Semjonova Foto: Edijs Pālens/LETA

TVNET sporta redakcija aptaujai nominācijā "Latvijas visu laiku labākā sportiste" izvirzīja 16 sportistes. Respondenti visai pārliecinoši par labāko atzina izcilo basketbolisti Uļjanu Semjonovu.

TVNET iepriekš rīkoja aptauju par Latvijas visu laiku labāko sportistu. Vīriešu konkurencē pārliecinoši uzvarēja šķēpmetējs Jānis Lūsis, kurš šajā pavasarī devās mūžībā 80 gadu vecumā.

Aptaujai dāmu konkurencē izvirzījām 16 sportistes. Balsojums notika četrās kārtās - astotdaļfināls, ceturtdaļfināls, pusfināls un fināls.

Ārpus Top 16 nominantu loka, ar lielām cerībām uz panākumiem nākotnē, atstājām pludmales volejbolistes Anastasiju Kravčenoku un Tīnu Graudiņu, kā arī taekvondo cīkstones māsas Jolantu un Inesi Tarvidas.

Uļjana Semjonova

Latvijas izcilā basketboliste ir divkārtēja olimpiskā, trīskārtēja pasaules un desmitkārtēja Eiropas čempione. Viņa ir starptautiskiem tituliem bagātākā spēlētāja pasaules sieviešu basketbola vēsturē.

Izcila centra spēlētāja, ilggadēja "TTT Rīga" komandas un PSRS izlases līdere. Uzņemta Pasaules basketbola, Sieviešu basketbola un Starptautiskās basketbola federācijas (FIBA) Slavas zālēs.

TVNET aptaujas astotdaļfinālā Semjonova pārspēja citu basketbolisti Aneti Jēkabsoni-Žogotu, iegūstot 86% balsu. Ceturtdaļfinālā izdevās pārspēt vieglatlēti Jeļenu Prokopčuku, saņemot 85% atbalstu.

Pusfināla balsojumā Semjonova ieguva 90% balsu duelī pret svarcēlāju Rebeku Kohu, bet finālā izcilā basketboliste saņēma 83% atbalstu cīņā pret šķēpmetēju Inesi Jaunzemi.

Pēc sportistes karjeras beigām Semjonova ir ilggadēja Latvijas Olimpiešu sociālā fonda vadītāja.

"Ir jābūt stipram raksturam. Ir jābūt mērķim, nedrīkst atkāpties, lai to sasniegtu. Tad būs rezultāts," sarunā ar TVNET sacīja Semjonova, raksturojot savu panākumu atslēgu.

"Biju neatlaidīga, gribēju parādīt rezultātu. Daudz trenējos, lai kļūtu labāka sportiste. Bija baigi jāstrādā. Jebkurā sporta veidā ir smagi jāstrādā, lai gūtu panākumus," teica basketboliste.

Semjonova atzīst, ka sportistam ir vajadzīgs talants, jo tad var gūt lielākus panākumus. Ar smagu darbu reizēm ir par maz, lai sasniegtu vēlamo rezultātu.

"Ja ir talants, tad varbūt ir vieglāk sasniegt rezultātu. Ja sportists nav talantīgs, tad var trenēties un varbūt nekas nemaz nesanāks. Vismaz mazliet talantam ir jābūt."

Semjonovai vislielāko prieku sportā sagādāja uzvaras. "Prieku sagādāja laba spēle, rezultatīvs sniegums un uzvara. Vislielākais prieks ir izcīnītās uzvaras."

Izcilā basketboliste ikdienā televīzijā daudz skatās gan vīriešu, gan sieviešu basketbolu.

"Agrāk man nebija tam laika, bet tagad sekoju līdzi visiem sporta veidiem. Skatos basketbolu Spānijā, nevienu spēli neizlaižu. Skatos ULEB kausu vīriešiem. Basketbolā sievietēm, protams, sekoju līdzi "TTT Rīga" komandai."

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu