Latvijas futbola sacensībās atcelts aizliegums atrasties tribīnēs

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Valmiera FC/Facebook

Latvijas Futbola federācijas (LFF) valde, ņemot vērā esošo situāciju Latvijas teritorijā saistībā ar Covid-19 izplatības ierobežošanu, pieņēmusi lēmumu no 1. jūlija atcelt ierobežojumu skatītājiem pašmāju futbola sacensībās atrasties tribīnēs, vēsta LFF.

LFF valde, izskatot virslīgas čempionāta organizācijas komiteja rekomendācijas un pamatojoties gan uz pirmo virslīgas jaunās sezonas spēļu delegātu ziņojumiem, gan uz LFF organizēto sacensību sanitārā protokola izpildi no čempionāta dalībnieku puses, lēmusi sekojošo:

  • No 1. jūlija atļaut virslīgas un citās LFF organizētajās sacensībās skatītāju klātbūtni, izdarot attiecīgos grozījumus LFF organizēto sacensību sanitārajā protokolā;
  • Noteikt, ka visas prasības attiecībā uz skatītāju, sacensību dalībnieku un organizatoru atrašanos virslīgas un citu LFF organizēto sacensību spēļu norises vietās, tajā skaitā attiecībā uz maksimālo skatītāju skaitu, ir izpildāmas saskaņā ar Ministru kabineta (MK) noteikumiem Nr. 360 "Epidemioloģiskās drošības pasākumi "Covid-19" infekcijas izplatības ierobežošanai".

Attiecīgie MK noteikumi paredz, ka no 1. jūlija ārtelpās pasākumu laikā var pulcēties līdz 1000 cilvēkiem, paredzot, ka vienai personai tiek nodrošināti ne mazāk kā četri kvadrātmetri platības. Noteiktais maksimālais personu skaits neietver spēles dalībniekus, apkalpojošo personālu un spēles organizatorus.

LFF uzsver, ka visu pašmāju sacensību norisē klubiem un spēlēs klātesošajiem jāturpina ievērot LFF organizēto sacensību sanitārā protokola noteikumi, lai pēc iespējas pasargātu savu un apkārtējo drošību un veselību.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu