Masaļskis pagaidām trenē bērnus, bet ar Rīgas "Dinamo" vadību nav runājis

CopyDraugiem X Whatsapp
Edgars Masaļskis
Edgars Masaļskis Foto: Jānis Škapars/TVNET

Pagājušas sezonas Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Rīgas "Dinamo" treneris Edgars Masaļskis ar kluba vadību līdz šim nav komunicējis, tāpēc nezina, kas šobrīd notiek organizācijas iekšienē.

Bijušais Latvijas izlases vārtsargs Masaļskis pēdējās divarpus sezonas strādāja Rīgas "Dinamo" par galvenā trenera Ģirta Ankipāna palīgu.

Pagaidām joprojām nav skaidrības par Rīgas komandas nākotni, kaut TVNET rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka budžets nākamajai sezonai ir nodrošināts.

Masaļskis gan atteicās atbildēt uz jautājumiem par Rīgas "Dinamo". Viņš sacīja, ka kopš iepriekšējās KHL sezonas regulārā čempionāta beigām nav komunicējis ar komandas vadību.

"Šad un tad man kāds piezvana, apsveic ar kaut ko. Nezinu gan, ar ko mani varētu apsveikt," Masaļskis komentēja baumas, ka viņš plānots kā viens no "Dinamo" nākamās sezonas treneriem.

Masaļskis kopā ar Mārtiņu Cipuli pagājušajā gadā izveidoja bērnu un jauniešu hokeja klubu "Baltijas vilki". Šobrīd bijušais vārtsargs gandrīz katru dienu esot uz ledus, kur trenē jaunos censoņus.

"Es trenēju bērnus. Līdz jūlija vidum kopā ar Juri Klodānu taisu specializētos vārtsargu treniņus. Uzņemos tikai jauno vārtsargu trenēšanu, jo specifika starp pieaugušo un bērnu trenēšanu krasi atšķiras. Varu godīgi pateikt, ka nevaru mazu bērnu tik labi iemācīt slidot, kā to izdarītu bijušais aizsargs vai uzbrucējs," pauda Masaļskis.

"Baltijas vilki" trenējas tirdzniecības centra "Akropole" ledus laukumā. Klubā trenējas U-9, U-11 un U-13 vecuma jaunie hokejisti.

Bērni esot no abiem Rīgas krastiem, kā arī no Ogres, Ikšķiles un Mārupes. 

Viens no treneriem ir Juris Ozols, vēl strādā arī Aigars Bērziņš, Jēkabs Rēdlihs, kā arī Masaļskis un Cipulis.

"Visi esam jauni treneri. Ar jaunām metodēm arī mēģinām apmācīt bērnus. Kad karjera gāja uz beigām, tad bija skaidrs, ka kaut kas tāds jādara. Pašiem mums ir mazi bērni, kuri trenējas hokejā.

Gribējām izveidot hokeja skolu, kur strādātu tā, kā mēs uzskatām par pareizu. Uzskatām, ka ar Mārtiņu zinām, kādam tam procesam jābūt. Saviem bērniem dodam to labāko."

Abi Masaļska dēli gan spēlējot aizsarga pozīcijā, jo viņš esot mēģinājis atturēt abus no kļūšanas par vārtsargiem. Tas saistīts ar to, ka Masaļskis un viņa sieva Ieva nav ražena auguma, tāpēc arī puikas neizaugs ļoti gari, bet mūsdienu vārtsargu tendences pieprasa gara auguma vārtsargus.

Masaļskis un Cipulis uzskata, ka nevienu jauno hokejistu nedrīkst "atstāt aiz borta" - visiem jāļauj trenēties, jo kāds var "uzplaukt" arī ļoti vēlu.

"Doma ir tāda: katru gadu ņemt iesācējus un to piramīdiņu uzcelt līdz pat pašai augšai. Pašreizējie audzēkņi kļūs vecāki, beigās mums nonākot arī līdz U-17 grupai," plānus atklāja bijušais vārtsargs.

"Baltijas vilku" mājaslapā atrodamā informācija vēsta, ka Juris Ozols trenē U-9 grupu, bet Aigars Bērziņš un Jēkabs Rēdlihs ir visu trīs vecuma grupu treneri. Jaunos vārtsargu apmāca arī Imants Legzda.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu