KHL prezidents nosauc sešas valstis, kas varētu paplašināt līgu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Hokeja ripa (Ilustratīvs attēls)
Hokeja ripa (Ilustratīvs attēls) Foto: ITAR-TASS/LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) prezidents Aleksejs Morozovs nosaucis sešas valstis, no kurām klubi interesējas pievienoties čempionātam.

Pirms divām nedēļām Morozovs paziņoja, ka 23 komandas pieteikušās dalībai KHL nākamajai sezonai - 18 no Krievijas, pa vienai no Ķīnas, Kazahstānas, Somijas, Baltkrievijas un Latvijas.

Morozovs intervijā žurnālam "Forbes" pastāstījis, ka ir vairākas valstis gan Eiropā, gan Āzijā, no kurām hokeja klubi ir ieinteresēti pievienoties KHL čempionātam.

"Eiropas tirgus, protams, ir visinteresantākais, bet arī Āziju nevajadzētu aizmirst. Mēs jau ilgu laiku pie tā [līgas paplašināšanas] strādājam, vairākas valstis ir ieinteresētas - Francija, Zviedrija, Vācija, Lielbritānija, Koreja, Japāna."

KHL savulaik spēlējuši arī Čehijas, Slovākijas, Ukrainas un Horvātijas klubi, taču šīs valstis vairs netiek pārstāvētas šajā čempionātā.

Aizvadītajā sezonā KHL startēja 24 komandas, bet aprīļa sākumā Vladivostokas "Admiral" komanda paziņoja, ka taupības nolūkā nākamajā sezonā nespēlēs KHL.

Nākamās sezonas sākums paredzēts 2. septembrī. Morozovs intervijā norādīja, ka KHL seko līdzi, kā situācija attīstās citās sporta līgās, kur sacensības ir atsākušās samazinot koronavīrusa pandēmijas ierobežojumus.

"Šobrīd gan ceram, ka skatītāji varēs atrasties tribīnēs. Visi jau ir noilgojušies pēc hokeja un vēlas izbaudīt šo spēli," teica KHL prezidents.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu