Kļuvis zināms, cik apmēram izmaksās NBA "burbulis" Orlando

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Aprēķināta summa, cik apmēram izmaksās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezonas turpinājuma organizēšana Orlando, dzīvojot tā saucamajā burbulī, vēsta ESPN.

Trīs mēnešu izolācija "Disney's ESPN Wide World of Sports Complex" telpās NBA izmaksās vairāk nekā 150 miljonus ASV dolāru.

Līga 22 komandas un atbalsta personāla darbiniekus izmitinās trīs kūrortos, treniņi notiks septiņās sporta zālēs, bet spēles tiks aizvadītas trīs arēnās.

Tāpat līga nodrošinās arī maltītes, koronavīrusa testus katru dienu, medicīnisko aprūpi, apsardzi, transportu un izklaidi vairāk nekā 1500 cilvēkiem.

NBA sezonas turpinājumā spēles notiks bez skatītāju klātbūtnes arēnās, kas veidos lielus zaudējumus ienākumos, kādus varēja gūt no biļešu tirdzniecības.

Tiek lēsts, ka līgas zaudējumi kronavīrusa pandēmijas dēļ pārsniegs vienu miljardu ASV dolāru.

Aizvadot 88 regulārā čempionāta spēles un četras kārtas "play-off" mačos, līga paglābs sevi no vēl lielākiem zaudējumiem.

Spēlētāji atalgojumā saņems vairāk nekā 600 miljonus ASV dolāru, kas tiktu zaudēti sezonas atcelšanas gadījumā.

Sezonai turpinoties, komandas tiks paglābtas no simtiem miljonu dolāru zaudējumiem, kas varētu rasties saistībā ar televīzijas translāciju tiesībām.

NBA komandām izsūtīts veselības un drošības protokols uz vairāk nekā 100 lapaspusēm. Rokasgrāmatā aprakstīti noteikumi, kas būs jāievēro, uzturoties Orlando.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu