Šmita pārstāvēto "Barcelona" vadīs Lietuvas speciālists Jasikēvičs

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Šarūns Jasikēvičs
Šarūns Jasikēvičs Foto: EPA/Scanpix

Spānijas basketbola klubs "Barcelona" pēc vēl vienas neveiksmīgas sezonas nolēmis šķirties no galvenā trenera Svetislava Pesiča. Turpmāk komandu vadīs pazīstamais Lietuvas speciālists Šarūns Jasikēvičs.

Tiek ziņots, ka vienošanās panākta līdz 2023. gada 30. jūnijam. 

Jasikēvičs pašlaik ar ģimeni bauda atvaļinājumu Grieķijā, bet pavisam drīz lietuviešu speciālistam būs jādodas uz savu jauno klubu.

Tā kā Kauņas "Žalgiris" Covid-19 pandēmijas dēļ bija spiests samazināt budžetu uz nākamo sezonu, viņš komandu nolēmis atstāt. 

Pēc Žeļko Obradoviča lēmuma pamest turku superklubu Stambulas "Fenerbace" Jasikēvičs tika piesaukts kā galvenais kandidāts uz trenera krēslu Turcijas vienībā, bet lietuviešu treneris izlēma dosies uz "Barcelona". 

Spēlētāja karjeras laikā Jasikēvičs pārstāvēja Katalonijas klubu no 2000. gada līdz 2003. gadam un vēl 2012./2013. gada sezonā.

Jasikēvičam ir ļoti labas atmiņas par pavadīto laiku Barselonā.

Pagājušajā sezonā Lietuvas basketbola flagmanis Kauņas "Žalgiris" ierindojās devītajā vietā ULEB Eirolīgā ar 12 uzvarām un 16 zaudējumiem, bet sezona Covid-19 dēļ tika pārtraukta.

"Barcelona" pārstāv arī latviešu spēka uzbrucējs Rolands Šmits. Valmierietis 2019./2020. sezonā Eirolīgā izcēlās vidēji spēlē ar 4,4 punktiem, 2,0 atlēkušajām bumbām. Savukārt Spānijas čempionātā vidēji spēlē viņam 3,1 punkts, 1,5 atlēkušās bumbas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu