KHL Spēlētāju asociācijas vadītājs: Šī līga ir sociāls projekts

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
KHL spēles epizode.
KHL spēles epizode. Foto: Paula Čurkste/LETA

Kontinentālā hokeja līga (KHL) ir nevis biznesa, bet sociāls projekts, uzskata Spēlētāju asociācijas vadītājs Andrejs Kovaļenko.

Nākamsezon KHL plāno startēt 23 komandas. Klubu sastāva mainība 12 sezonu laikā līgā bijusi ievērojama.

KHL Spēlētāju asociācijas vadītājs Kovaļenko intervijā medijam "sports.ru" sacīja, ka KHL uzbūves principi ievērojami atšķiras no Nacionālās hokeja līgas (NHL).

"NHL ir bizness, kur viss balstīts skaitļos. KHL ir sociāls projekts, kam ir sava funkcija. Šīs līgas nevar salīdzināt," pauda Kovaļenko.

Viņš arī uzsvēra, ka pašlaik KHL netuvojas tam, lai padarītu spēlētāju algas publiskas.

"Nezinu nevienu hokejistu, kurš vēlētos atklāt savas algas apmēru. Tā nav tikai tāda hokejistu kaprīze. Nekur Krievija neeksistē atklāti darba līgumi. Tāpēc nav jēgas diskutēt par šo jautājumu."

Aizvadītajā sezonā KHL startēja 24 vienības, bet aprīļa sākumā Vladivostokas "Admiral" komanda paziņoja, ka taupības nolūkā nākamajā sezonā nespēlēs KHL.

Rīgas "Dinamo" vēl nav apstiprinājusi galveno treneri un nav uzsākusi sastāva komplektāciju. Šobrīd līgumi ir spēkā ar pieciem jaunajiem hokejistiem, no kuriem iepriekšējā sezonā pamatsastāvā spēlēja vien Emīls Ģēģeris.

Mediji līdz šim baumojuši par vairāku ārvalstu hokejistu pievienošanos komandai, taču šobrīd neviens līgums nav noslēgts.

"Dinamo" aizvadītajā sezonā ieņēma priekšpēdējo vietu Rietumu konferencē un visā līgā, sesto gadu pēc kārtas nekvalificējoties Gagarina kausa izcīņai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu