NBA sezonas turpinājumā varētu pieaugt Kuruca loma "Nets" komandā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Rodions Kurucs
Rodions Kurucs Foto: AFP/SCANPIX

Jūlija beigās Nacionālā basketbola asociācija (NBA) plāno atsākt sezonu pēc Covid-19 pandēmijas izraisītā pārtraukuma. To savā labā varētu izmantot latviešu uzbrucējs Rodions Kurucs.

Patlaban 22 gadus vecais Kurucs savā NBA debijas sezonā Bruklinas "Nets" komandā bija stabils rotācijas spēlētājs, 63 mačos vidēji atzīmējoties ar 8,5 punktiem.

Karjeras otrajā NBA sezonā Kuruca loma "Nets" komandā ir mazinājusies - 39 mačos vidēji 4,2 punkti. Vairākkārt cēsnieku sūtīja spēļu praksei uz NBA G līgu jeb attīstības līgu.

Kurucs septembra sākumā Ņujorkā tika īslaicīgi arestēts aizdomās par pērn jūnijā pastrādātu uzbrukumu savai draudzenei. Basketbolists pats vēlāk atzina, ka konflikts par 100% ietekmējis viņa sniegumu laukumā.

Iespējams, ka NBA sezonas turpinājumā Kurucam būs liels spēles laiks, ņemot vērā "Nets" komandas sastāvu, ar kādu Bruklinas vienība jūlija beigās gatavojas startēt Orglando plānotajos mačos.

NBA šīs sezonas turpinājumā "Nets" komandai nepalīdzēs vairāki spēlētāji - Kevins Durants, Kairijs Ērvings, Vilsons Čendlers, Deandrē Džordans un varbūt arī Spensers Dinvidijs.

"Nets" komandas zvaigznes Durants un Ērvings dziedē savainojumus, bet Čendlers, kurš spēlē vienā pozīcijā ar Kurucu, sezonas turpinājumā nespēlēs, vairoties no saslimšanas ar Covid-19.

Bruklinas vienības centrs Džordans ir inficējies ar koronavīrusu un sezonas turpinājumā nespēlēs, bet ar Covid-19 saslimušais Dinvidijs varbūt arī nevarēs palīdzēt "Nets" vienībai.

"Nets" komandai līdz ar to ir vairāki robi sastāvā. Nomināli vienīgais centrs ir Džarets Alens. "The Ringer" un "Nets Daily" apskatnieki pieļauj, ka epizodiski centra pozīcijā tiks izmantots Kurucs.

Latvijas basketbolists ir 2,06 metrus garš. Šīs sezonas turpinājumā viņš būs otrais garākais spēlētājs "Nets" sastāvā aiz Alena. "Nets Daily" vēsta, kluba ģenerālmenedžeris Šons Markss nesteidz meklēt pastiprinājumu centra postenī.

Kurucs šosezon vidēji laukumā pavadījis 12 minūtes. Sagaidāms, ka viņa spēles laiks pieaugs. "The Ringer" vēsta, ka Kurucs un Taurīns Prinss būs vienīgie spēka uzbrucēji jeb ceturtā numura pozīcijas spēlētāji "Nets" sastāvā.

Pirms sezona tika pārtraukta Covid-19 pandēmijas dēļ, divas spēles "Nets" galvenā trenera amatā novadīja Žaks Vons, taču viņš Kurucu laukumā neizlaida.

Vons iepriekš bija asistents galvenajam trenerim Kenijam Atkinsonam, ar kuru martā "Nets" pārtrauca sadarbību.

Sezonas turpinājumā "Nets" pirmā spēle paredzēta 31. jūlijā plkst. 21.30 pēc Latvijas laika pret vietējo Orlando "Magic" vienību.

Pirms sezona tika pārtraukta, "Nets" ar 30 uzvarām un 34 zaudējumiem ierindojās septītajā pozīcijā Austrumu konferencē.

Austrumos par divām ceļazīmēm uz "play-off" turnīru cīnīsies "Nets", "Magic", kā arī Dāvja Bertāna un Anžeja Pasečņika pārstāvētā Vašingtonas "Wizards".

Kurucam ir spēkā līgums ar "Nets" arī uz nākamo sezonu, bet 2021. gada vasarā komanda varēs izlemt, vai turpināt sadarbību.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu