Pēc tribīņu atvēršanas virslīgas spēles varētu apmeklēt 150-1000 skatītāju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
"Valmiera FC" un FK "Ventspils" futbolisti
"Valmiera FC" un FK "Ventspils" futbolisti Foto: Jānis Līgats/Optibet Virslīga

Latvijas futbola virslīgas pirmo kārtu ar atvērtām tribīnēm klātienē varētu apmeklēt no 150 līdz 1000 skatītāju, aptaujājot klubus, noskaidroja aģentūra LETA.

Latvijas Futbola federācijas (LFF) valde, ņemot vērā esošo situāciju Latvijas teritorijā saistībā ar Covid-19 izplatības ierobežošanu, pieņēmusi lēmumu no 1.jūlija atcelt ierobežojumu skatītājiem pašmāju futbola sacensībās atrasties tribīnēs.

No piektdienas virslīgas un citās LFF organizētajās sacensībās būs atļauta skatītāju klātbūtne, izdarot attiecīgos grozījumus LFF organizēto sacensību sanitārajā protokolā.

MK noteikumi paredz, ka no 1. jūlija ārtelpās pasākumu laikā var pulcēties līdz 1000 cilvēkiem, paredzot, ka vienai personai tiek nodrošināti ne mazāk kā četri kvadrātmetri platības. Noteiktais maksimālais personu skaits neietver spēles dalībniekus, apkalpojošo personālu un spēles organizatorus.

Jau trešdien "Ventspils" paziņoja, ka sestdien gaidāmo Kurzemes derbiju ar "Liepājas" komandu klātienē varēs apmeklēt ne vairāk kā 300 skatītāju. Mačs norisināsies Olimpiskā centra "Ventspils" stadionā, kur ir vieta 3200 skatītājiem.

Visvairāk skatītāju - līdz 1000 - varētu pulcēt čempiones "Riga" duelis ar "Daugavpili", aģentūrai LETA atklāja galvaspilsētas kluba preses sekretārs Krišs Upenieks. Mačs norisināsies "Skonto" stadionā, kur ir nedaudz vairāk par 8000 sēdvietām.

"Rēķināmies ar 1000 cilvēkiem, ja tik daudz varēs ierasties. Interese ir, jo pirmajās dienās pārdoti vairāki desmiti biļešu. Mums tribīņu kapacitāte atļauj pulcēt tik lielu skaitu skatītāju," teica Upenieks.

Plānots, ka tribīnes būs pieejamas tikai no Emīla Melngaiļa ielas puses, kā arī H, I un J sektori, kur parasti uzturas "Riga" līdzjutēji. 

Cits galvaspilsētas klubs RFS, kas mājas spēles aizvada nacionālās sporta bāzes "Arkādija" stadionā, šobrīd vēl nevarēja nosaukt skatītāju skaitu piektās kārtas spēlē, kurā jāuzņem "Jelgavu". Stadionā ir tribīne aptuveni 250 skatītājiem, taču pērn klubs uzstādīja vēl vienu atsevišķu tribīni komandas līdzjutējiem

"Šobrīd vēl nav zināms atļautais skatītāju skaits, jo gaidām informāciju no stadiona. Kad būs zināms, tad oficiāli paziņosim," teica RFS kluba projektu un pasākumu vadītāja Jevgeņija Obodņikova.

Savukārt aptuveni 150 skatītāju klātienē varētu apmeklēt "Valmieras" - Jūrmalas "Spartaka" dueli Vidzemes Olimpiskā centra stadionā, atklāja kluba pārstāvis Jānis Līgats. Šobrīd VOC stadionā ir aptuveni 250 sēdvietas.

"Būs ļoti ierobežots skaits cilvēku, ko varēsim ielaist tribīnē. Sēdvietās un stāvvietās plānojam ap 150 cilvēkiem, papildu 40 vietas ir rezervētas klubam.Taču mums ir ļoti pateicīga situācija, ka tuvu stadionam ir sēta, un neviens netiks dzīts prom," skaidroja Līgats.

Biļetes uz Valmieras komandas spēli varēs iegādāties olimpiskā centra kasē pirms mača.

Līdzīgs skaits sēdvietu ir arī Tukuma pilsētas stadionā, kur piektdien vietējie futbolisti mēros spēkus ar "Metta" komandu. "Tukums 2000"/TSS pārstāvis Kaspars Valdmanis gan norādīja, ka būs pieejams pietiekami liels skaits stāvvietu.

"Neesam vēl līdz galam saskaitījuši, bet stadiona platība mums pietiek lielam skatītāju skaitam. Sēdvietas, protams, būs limitētas, taču noteikti ir līdzjutēji, kuri ir ar mieru stāvēt kājās. Vakarā beigsim mērījumus, taču minu, ka 500-700 cilvēkus varam ielaist. Es gan nedomāju, ka tik daudz cilvēku atnāks," secināja Valdmanis.

Sezonas pirmajās četrās kārtās līdzjutēji savu komandu spēles vēroja aiz stadionu sētām.

Virslīgas sezona sākās 15.jūnijā. Iepriekš paredzēto četru apļu vietā komandas aizvadīs trīs riņķus.

"Optibet" futbola virslīgas sezonai bija jāsākas 13.martā, bet dienu iepriekš tika paziņots, ka Latvijā ieviesīs ārkārtas situāciju. Vēl 12.martā tika pieļauts scenārijs, ka turnīra pirmās spēles tiks aizvadītas pie tukšām tribīnēm, bet situācija strauji mainījās, un nākamās dienas rītā virslīgas čempionāta sākums tika atcelts.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu