Mančestras "City" liedz "Liverpool" izcīnīt pirmo uzvaru čempionu statusā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Mančestras "City" ceturtdien divu Anglijas futbola premjerlīgas grandu duelī pārspēja "Liverpool".

Aizejošā čempione "City" 32.kārtas cīņā savā laukumā svinēja uzvaru ar 4:0 (3:0), neļaujot pretiniekiem tikt pie pirmā panākuma pēc titula nodrošināšanas.

"Liverpool" titulu nodrošināja pirms nedēļas, kad tās sīvākā konkurente "City" ar 1:2 piekāpās Londonas "Chelsea". Pirms ceturtdienas mača Mančestras komanda ar futbolistu aleju un aplausiem godināja titula ieguvēju "Liverpool", taču ar to mājinieku viesmīlība beidzās, jo pirmajā puslaikā Žuzepa Gvardiolas vadītie vīri sasita trīs bumbas liverpūliešu cietoksnī.

Pirmos divus vārtus mājiniekiem atnesa Rahīms Stērlings, kurš vispirms nopelnīja 11 metru soda sitienu, to 25.minūtē realizējot Kevinam de Brujnem. Desmit minūtes vēlāk Stērlings pēc Fila Foudena piespēles sita no aptuveni astoņiem metriem un dubultoja "City" pārsvaru. Vēl pēc desmit minūtēm pēc de Brujnes atjautīgas piespēles Foudens nonāca viens pret vārtsargu Alisonu, triecot bumbu tīklā - 3:0.

Otrajā puslaikā laukuma saimnieki nerimās, un 66.minūtē pēc Stērlinga sitiena Alekss Oksleids-Čemberleins ieraidīja bumbu savos vārtos. Kompensācijas laika pēdējā minūtē Alisonu pārspēja arī Rijads Mahreze, taču pēc videoatkārtojuma noskatīšanās tika konstatēts, ka uzbrukuma pirmsākumos "City" spēlēja ar roku, tādējādi vārtu guvums netika ieskaitīts.

Pirms tam ceturtdien Šefīldas "United" mājās ar 3:1 (1:0) uzvarēja Totenhemas "Hotspur".

Premjerlīgas pirmā četrinieka komandas Lesteras "City" un Londonas "Chelsea" trešdien cieta zaudējumus 32.kārtas spēlēs, dodot iespējas tuvākajām sekotājām cīnīties par ceļazīmi uz UEFA Čempionu līgu. Lesteras futbolisti viesos ar 1:2 piekāpās Liverpūles "Everton", bet "Chelsea" izbraukumā pēdējās minūtēs ar 2:3 zaudēja Vesthemas "United". 

Tikmēr pirmā četrinieka tīkotājas šajā kārtā svinēja uzvaras. Mančestras "United" viesos ar 3:0 apspēlēja Braitonas un Havas "Albion", bet Vulverhemptonas "Wanderers" pretinieku laukumā ar 1:0 pieveica Birmingemas "Aston Villa"

Anglijas premjerlīgas līdere "Liverpool" 32 spēlēs iekrājusi 86 punktus, otrā ar 66 punktiem ir Mančestras "City", bet tālāk ar 55 un 54 punktiem seko Lesteras "City" un Londonas "Chelsea". Aiz pirmā četrinieka ar 52 punktiem ir Mančestras "United" un Vulverhemptonas "Wanderers".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu