NHL leģenda Ors ierindo Krosbiju starp Top 5 visu laiku labākajiem hokejistiem

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Sidnijs Krosbijs
Sidnijs Krosbijs Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) leģenda Bobijs Ors ierindojis Sidniju Krosbiju starp pieciem visu laiku labākajiem hokejistiem, vēsta "The Athletic".

Ors ir vienīgais aizsargs vēsturē, kurš kļuvis par NHL sezonas rezultatīvāko spēlētāju, turklāt viņam tas izdevās divas reizes - 1970. gadā ar 120 punktiem (33 vārti + 87 piespēles) un 1975. gadā ar 135 punktiem (46+89).

Kanādiešu aizsargs NHL aizvadīja 12 sezonas, 10 no tām Bostonas "Bruins" komandā, bet vēl divas Čikāgas "Blackhawks" vienībā. Ors divreiz izcīnīja Stenlija kausu ar "Bruins" komandu - 1970. un 1972. gadā.

72 gadus vecais Ors intervijā "The Athletic" nosauca piecus hokejistus, kuri pēc viņa domām ir visu laiku labākie. Top 5 viņš iekļāva sevi un vēl četrus Kanādas hokejistus - Veinu Grecki, Gordiju Hovu, Mario Lemjē un Krosbiju.

Vienīgais no šī piecnieka, kurš vēl spēlē, ir 32 gadus vecais Krosbijs, latviešu uzbrucēja Teodora Bļugera komandas biedrs Pitsburgas "Penguins" sastāvā.

"Vēlos, lai jūs justos ļoti komfortabli, ierindojot Sidnija Krosbija vārdu starp mums pārējiem," sacīja Ors, kurš karjerā astoņas reizes ieguva NHL sezonas labākā aizsarga balvu.

"Vienkārši ticat man. Viņš ir ļoti īpašs. Ja pavaicāsiet pārējiem puišiem no šī saraksta, zinu, ka viņi jums pateiks to pašu ko es - Sids [Sidnijs] iederas šajā sarakstā," teica Ors.

"Protams, viņš ir talantīgs, bet paskatieties, ko viņš ir pārdzīvojis. Tas man kaut ko izsaka. Pavērojiet, kādas traumas viņš ir pārdzīvojis, it sevišķi karjeras sākumā. Paskatieties, ko viņš ir sasniedzis par spīti traumām," turpina leģenda.

Ors norādīja uz Krosbija potītes traumu 2008. gadā, smadzeņu satricinājumu 2011. un 2012. gadā, kā arī vēdera muskuļa operāciju, kuras dēļ viņš šosezon izlaida 28 spēles. 

"Viņš izcīnījis kausus, triumfējis olimpiskajās spēlēs, guvis uzvaras vārtus. Viņš ir viens no visu laiku lieliskākajiem hokejistiem," uzskata Ors, kurš savu spožo hokejista karjeru traumu dēļ noslēdza jau 30 gadu vecumā.

Krosbijs palīdzēja "Penguins" komandai izcīnīt Stenlija kausu 2009., 2016. un 2017. gadā, savukārt 2010. un 2014. gadā viņš izcīnīja olimpisko spēļu zelta medaļas Kanādas izlasē.

2007. un 2014. gadā Krosbijs kļuva par NHL sezonas rezultatīvāko spēlētāju, bet 2010. un 2017. gadā par regulārā čempionāta labāko vārtu guvēju. 2016. un 2017. gadā Krosbijs bija "play-off" vērtīgākais spēlētājs.

Krosbijs iekļuvis Trīskāršā zelta klubā ("Triple Gold Club") - uzvarot pasaules čempionātā, olimpiskajās spēlēs un Stenlija kausa izcīņā. To paveikuši vien 29 hokejisti un viens treneris - Maiks Bebkoks.

Ors uzskata, ka Edmontonas "Oilers" kanādiešu uzbrucējs Konors Makdeivids, kurš 2017. un 2018. gadā kļuva par NHL sezonas rezultatīvāko spēlētāju, arī varētu iekļūt Top 5 visu laiku labāko hokejistu sarakstā.

"Šobrīd līgā ir vairāki lieliski spēlētāji. Domāju, ka Konors Makdeivids kādu dienu arī varētu būt starp viņiem, bet Sids ir jau tagad. Viņš ir iespaidīga persona un hokejists. Man patīk Sids, ļoti viņu cienu," teica Ors.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu