Kluba prezidents: A.Kurucs nākamsezon būs "Kirolbet Baskonia" komandā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Artūrs Kurucs
Artūrs Kurucs Foto: @Baskonia/Twitter

Latvijas basketbolists Artūrs Kurucs arī nākamsezon pārstāvēs Spānijas čempionvienību Vitorijas "Kirolbet Baskonia", vietējiem medijiem paudis kluba prezidents Hosē Antonio Kvereheta.

20 gadus vecais Kurucs šosezon tika izīrēts "VEF Rīga" komandai, savukārt sezonas beigu daļā viņš atgriezās "Kirolbet Baskonia" vienībā, kļūstot par Spānijas augstākās līgas čempionu.

"Kirolbet Baskonia" kluba prezidents Spānijas medijos izteicies, ka arī nākamajā sezonā komandu pārstāvēs Baltijas perspektīvie basketbolisti - Kurucs, Tads Sedekerskis Lietuva) un Sanders Raieste (Igaunija).

2015. gadā Kurucs vienojās par septiņu gadu līgumu ar Vitorijas klubu. Latvijas basketbolists ir pieteicies šā gada NBA jauno spēlētāju draftam.

Viņš aprīlī intervijā Latvijas Basketbola savienības raidījumā "Basketstudija 2+1" pauda, ka NBA klubam būs jāmaksā izpirkuma maksa, ja tas gribēs nolīgt cēsnieku.

"Noteikti būs jāmaksā izpirkuma nauda, kas atrunāta līgumā. Zinot Amerikas komandu budžetus, tā nebūtu problēma, ja klubs ir ieinteresēts," sacīja Kurucs.

FIBA Čempionu līgā šosezon "VEF Rīga" sastāvā Kurucs aizvadīja visas 14 grupu turnīra spēles, vidēji spēlēja 30,3 minūtes un guva 10,6 punktus.

Savukārt "Pafbet" Latvijas - Igaunijas Basketbola līgas turnīrā 25 mačos Kurucs vidēji 26,4 minūtēs iemeta 14,4 punktus.

Kurucs izgāja laukumā arī vienā spēlē Spānijas čempionāta sezonas noslēguma turnīrā - viņš 15 minūtēs guva 6 punktus (2p. 1/1, 3p. 1/2, s.m. 1/1), veica 2 rezultatīvas piespēles un bloķēja 1 metienu.

"Kirolbet Baskonia" ar Kurucu laukumā guva par deviņiem punktiem vairāk nekā ielaida, kas bija otrs labākais rādītājs vienībā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu