"Tukums 2000"/TSS kapitulē virslīgas pastarīšu divcīņā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Futbola bumbas (ilustratīvas attēls)
Futbola bumbas (ilustratīvas attēls) Foto: optibetvirsliga.com

"Optibet" Latvijas futbola virslīgas šīs sezonas jaunpienācēja "Tukums 2000"/TSS piektdien jau pirmajā puslaikā zaudēja trīs vārtus, kā rezultātā piedzīvots zaudējums pret otru čempionāta vājāko komandu "Metta", kurai pēc dueļa izdevies uzlabot pozīcijas turnīra tabulā.

"Tukums 2000"/TSS mājās ar 1:3 (0:3) piekāpās "Metta".

Vārtus viesu labā guva Ričards Žaldovskis, Kgotso Kasangane un Emīls Birka. Tukuma klubā precīzs bija Kristaps Gailis.

Jau spēles pašā sākumā tieši pie soda laukuma līnijas noteikumi tika pārkāpti pret "Metta" spēlētāju, taču viesi īsi pēc tam parocīgo standartsituāciju neprata izmantot. Līdz pirmajam vārtu guvumam ilgi nebija jāgaida, jo sestajā minūtē soda laukumā ielauzās Masangane, kurš teju uz pašas vārtu līnijas atrada Žaldovski, kam šī bija pirmā spēle komandas starta vienpadsmitniekā.

Spēles 25.minūtē vārtus guva pats Masangane, kurš no laukuma labā sāna saņēma tālu piespēli no Raimonda Kroļļa. Jau minūti vēlāk aptuveni 18 metrus no pretinieku vārtiem standartsituāciju izpildīja mājinieki. Helmuts Saulītis lietus apskaloto bumbu nespēja tvert, bet haosā, kas īsi pēc tam izveidojās soda laukumā, pirmie pie bumbas bija "Metta" aizsargi.

Četras minūtes līdz pirmā puslaika beigām 3:0 panāca aizsargs Birka, kurš ar tālu sitienu bumbu "ielika" vārtu augšējā kreisajā stūrī.

Otro puslaiku apņēmīgāk iesāka mājinieku, taču pēc desmit nospēlētām minūtēm ātro uzbrukumu ar tālu piespēli ievadīja Saulītis. Bumbu saņēma Masangane, kurš to piespēlēja Krollim, taču gados jaunā uzbrucēja sitienu no vārtu apakšējā stūra izvilka Ivans Baturins. 63.minūtē teju līdz pretinieku vārtiem aizskrēja Silvins Kajembe, taču viņa raidījums bija pagalam neprecīzs. Brīdi vēlāk jau pie "Metta" vārtiem bija nonākuši tukumnieki un uz maiņu nākušais Gailis guva mājinieku pirmos vārtus.

68.minūtē tukumnieki nerealizēja standartsituāciju un pēc tam sekojošu stūra sitienu, bet jau desmit minūtes vēlāk bumbu uz vārtu līnijas atsita "Metta" aizsargs. Deviņas minūtes līdz pamatlaika beigām Dāvis Strods pie labā vārtu staba nespēja kārtīgi aizsniegties līdz bumbai, kas bija dažu centimetru attālumā no vārtu līnijas.

Trīs minūtes līdz fināla svilpei no tuvas distances spēcīgi sita Krollis, bet bez panākuma. Atlikušajā laikā vārti vairs netika gūti, tukumniekiem aizvien lūkojot pēc pirmā panākuma šosezon.

Īpaša šī spēle bija abu komandu treneriem Andrim Rihertam ("Metta") un Jurģim Kalnam ("Tukums 2000"/TSS). Vēl 2014. un 2015.gadā Kalns "Metta" spēlēja tieši Riherta vadībā.

Šī bija pirmā virslīgas spēle, kuru klātienē varēja vērot arī līdzjutēji, kuri visai kuplā skaitā bija redzami un arī dzirdami laukuma sānos.

Tukumnieki virslīgā debitējuši pieticīgi, jo pēc izlaistas uzvaras pār "Jelgavu" (1:2) sekoja trīs sausie zaudējumi "Ventspilij" (0:3), "Daugavpilij" (0:6) un "Valmierai" (0:2). "Metta" sezonas ievadā zaudēja Jūrmalas "Spartakam" (1:2) un "Liepājai" (0:3), pēc tam pieveica "Jelgavu" (1:0), taču iepriekšējā kārtā atgriezās uz zaudējumu takas - 2:4 pret "Daugavpili".

Pirms šīs spēles visus četrus vārtus "Metta" komandai guva 18 gadus vecais uzbrucējs Raimonds Krollis.

Iepriekš komandas oficiālās spēlēs savā starpā nebija tikušās kopš 2011.gada, kad abas spēlēja pirmajā līgā.

Piektdien savā starpā vēl tiksies "Valmiera" un "Spartaks" futbolisti. Sestdien piektās kārtas noslēgumā Kurzemes derbijā "Ventspils" savā laukumā uzņems "Liepāju", "Riga" tiksies ar "Daugavpili", bet RFS spēkosies ar "Jelgavu".

Jau ziņots, ka Latvijas Futbola federācijas (LFF) valde, ņemot vērā esošo situāciju Latvijas teritorijā saistībā ar Covid-19 izplatības ierobežošanu, pieņēmusi lēmumu no 1.jūlija atcelt ierobežojumu skatītājiem pašmāju futbola sacensībās atrasties tribīnēs. No piektdienas virslīgas un citās LFF organizētajās sacensībās būs atļauta skatītāju klātbūtne, izdarot attiecīgos grozījumus LFF organizēto sacensību sanitārajā protokolā.

Kā ceturtdien noskaidroja aģentūra LETA, pirmo kārtu ar atvērtām tribīnēm klātienē varētu apmeklēt no 150 līdz 1000 skatītāju, atkarībā no klubu stadionu kapacitātes.

Virslīgas līderpozīcijā ar 12 punktiem četrās spēlēs ir RFS, kurai ar deviņiem punktiem seko "Riga", bet tālāk ar septiņiem punktiem ir "Ventspils". Pa sešiem punktiem iekrājušas "Liepāja", "Jelgava", "Daugavpils", "Spartaks" un "Metta" komandas, pēdējai no tām aizvadot par vienu dueli vairāk. Četrus punktus guvusi "Valmiera", bet "Tukums 2000"/TSS četros dueļos palikusi bešā.

Dalību Eirokausos nodrošina pirmo trīs vietu ieguvējas, kā arī vēl viena ceļazīme tiek izspēlēta Latvijas kausa izcīņā (ja kausa ieguvēja ir kāda no komandām, kas ieņem vietu labāko trijniekā virslīgā, tad ceturto Eirokausu ceļazīmi iegūs čempionāta ceturtās vietas īpašniece, kā tas pērn veiksmīgi izdevās valmieriešiem).

Šajā sezonā virslīgā startēs desmit komandas, kas ir par vienu vairāk nekā pērn un par divām vairāk nekā aizpērn. Tāpat šosezon virslīgā leģionāru limits paaugstināts līdz astoņiem spēlētājiem. Tas nozīmē, ka laukumā vienlaicīgi jābūt vismaz trim asociācijā sagatavotiem spēlētājiem. Pērn limits bija pieci ārvalstu spēlētāji.

Tāpat kā daudzās citās valstīs pēc koronavīrusa pauzes virslīgas čempionāta reglamentā 2020.gada sezonā ir palielināts atļauto spēlētāju maiņu skaits no trim līdz piecām.

"Optibet" futbola virslīgas sezonai bija jāsākas 13.martā, bet dienu iepriekš tika paziņots, ka Latvijā ieviesīs ārkārtas situāciju. Vēl 12.martā tika pieļauts scenārijs, ka turnīra pirmās spēles tiks aizvadītas pie tukšām tribīnēm, bet situācija strauji mainījās, un nākamās dienas rītā virslīgas čempionāta sākums tika atcelts.

Trīs mēnešu piespiedu pauzes dēļ šosezon četru plānoto apļu vietā tiks aizvadīti trīs.

Jau otro sezonu turnīra ģenerālsponsors ir uzņēmumu grupa "Optibet".

Pērn par Latvijas čempioni tika kronēta "Riga", bet savu pirmo trofeju kluba vēsturē ieguva RFS, kas uzvarēja valsts kausa izcīņā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu