Jānis Baumanis: no virtuālajām sacensībām īsti iemācīties neko nevar (2)

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Vienīgais Latvijas pārstāvis pasaules rallijkrosa čempionātā, Jānis Baumanis, atklāj, ka laikā, kad koronavīrusa pandēmijas un ar to saistīto ierobežojumu dēļ lielu popularitāti un izplatību ieguvušās virtuālās sacensības viņu neuzrunā, taču tai pašā laikā atzīst, ka Formula 1 pilotiem braukāšana virtuālajā realitātē varētu būt nedaudz noderīga.

Koronavīruss ieviesa pamatīgas korekcijas faktiski visos sporta veidos un rallijkross nebija izņēmums. Lai gan pasaules čempionāta sezona ir būtiski aizkavējusies un atbilstoši pašreizējam kalendāram sāksies tikai augusta izskaņā Zviedrijā, Holjes trasē, pavasaris un vasaras sākums latviešu autosportistam Jānim Baumanim nav pagājis laiskojoties. Kā atzīst pats sportists, viņam daudz darāmā ir gan privātajā dzīvē, gan darbā, gan arī autosportista pienākumus pildot.  

Daudzi motorus sporta profesionāļi un entuziasti aizvadītajos mēnešos ļoti daudz laika ir pavadījuši televizoru priekšā, piedaloties virtuālās sacensībās. Jānis Baumanis tikmēr norāda, ka tās nav viņam. "Es biju pāris reizes izmēģinājis, pabraucis, bet kaut kā tas mani īsti neuzrunāja. Kaut vai tā pati rallijkrosa trase Biķerniekos, kuru tu dzīvē brauc 47, 48 sekundes, bet spēlē to var izdarīt 41 sekundē jeb piecas, sešas sekundes ātrāk. No rallijkrosa viedokļa neredzu, kā var uzlabot līmeni, uzlabot iemaņas, jo īsti reāli tas nav," - tā Jānis Baumanis.

Foto: Ekrānuzņēmums no video

Runājot par gaidāmo sezonu, cik nu gara tā būs, Jānis Baumanis atgādina, ka ir nomainījis komandu un pēc četriem, pieciem gadiem ar Ford viņš tagad ir pārsēdies Audi sacīkšu mašīnā, kam tomēr ir lielāki vēsturiskie panākumi rallijkrosā un līdz ar to arī nedaudz lielāks stress, gaidot pirmās sacensības. 

"Mērķis šai sezonai ir ļoti augsts. Gribas kāpt uz goda pjedestāla, gribas uzvarēt kādās no sacensībām, bet to visu mēs redzēsim, kad viss sāksies un kā vispār aizritēs viss čempionāts," - tā sportists.

Kas vēl Jānim sakāms par plāniem, mērķiem, izpildāmajiem uzdevumiem šajā gadā un vēlāk, skaties Tavs Auto TV sižetā.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu