Ļašenko: Darīšu visu, lai uzlabotu LFF reputāciju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Vadims Ļašenko
Vadims Ļašenko Foto: LETA

Latvijas Futbola federācijas (LFF) biedriem ir svarīgi, lai ar viņiem kopā būtu cilvēks no futbola saimes, pēc ievēlēšanas prezidenta amatā pauda Vadims Ļašenko.

Piektdien notikušajā LFF kongresā Latvijas Telpu futbola asociācijas (LTFA) prezidents Ļašenko balsojumā saņēma 96 balsis, bet viņa konkurents, iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV) tika pie 26 balsīm. Seši delegāti atturējās no balsojuma.

Ļašenko amatā ievēlēts uz nākamajiem četriem gadiem. 

"Liels paldies visiem biedriem par uzticību. No savas puses darīšu visu, lai uzlabotu LFF reputāciju un sasniegtu pozitīvus rezultātus," preses konferencē teica Ļašenko.

Viņa komanda aptuveni rēķinājusies ar šādu rezultātu, tāpēc 96 saņemtās balsis nebija ne pozitīvs, ne negatīvas pārsteigums.

"Dažas dienas pirms kongresa, sazinoties ar biedriem, sapratām, ka ir atbalsts, un rezultāts, visticamāk, būs pozitīvs. LFF biedriem ir svarīgi, lai ar viņiem kopā būtu cilvēks no futbola saimes. Zinu viņu problēmas un uzreiz redzu risinājumus," atzīmēja Ļašenko.

Jaunā valde kopā sanāks, visticamāk, nākamajā trešdienā, kad tiks pārrunāts arī ģenerālsekretāra jautājums. Šobrīd šo amatu ieņem Edgars Pukinsks. Savukārt vēl vienā ietekmīgā amatā par sporta direktoru šonedēļ tika apstiprināts Jurijs Andrejevs.

"Mūsuprāt, tas nebija ētiski, jo viens no kandidātiem šajā amatā vēlējās redzēt citu cilvēku. Nākamajā valdes sēdē izrunāsim šo jautājumu. Aicināsim viņu pie sevis, lai uzklausītu viņa piedāvāto stratēģiju," teica Ļašenko.

Pēc ievēlēšanas LFF prezidenta amatā Ļašenko sola atkāpties no savām pilnvarām telpu futbola asociācijā.

"Šobrīd neesmu gatavs nosaukt savu pēcteci, bet ārkārtas valdes sēdē varētu izskatīt jautājumu par to, kurš varētu ieņemt manu vietu līdz nākamajam LTFA kongresam," atklāja Ļašenko.

Tāpat Ļašenko uzsvēra, ka ir gatavs atklāt visu nepieciešamo informāciju par ienākumiem no savas uzņēmējdarbības. Viņam kopā ar māti ir Latvijas uzņēmums, kas strādā ar mēbeļu tirdzniecību un projektu izstrādāšanu.

Jaunais LFF prezidents arī apstiprināja jau pirms 2018.gada vēlēšanām paziņoto, ka viņa uzvaras gadījumā "LNK Group", ar kuru Ļašenko ir ciešas saiknes, nepiedalīsies LFF rīkotajos konkursos. 

Ļašenko vēlreiz apstiprināja arī pirms vēlēšanām paziņoto, ka grasās strādāt algotā amatā, lai varētu veltīt pietiekami daudz laika LFF prezidenta pienākumiem.

Vēlēšanu kongress bija paredzēts 24.aprīlī, bet koronavīrusa pandēmijas dēļ to nācās pārcelt.

Pērn oktobrī LFF ārkārtas kongresā biedri nolēma atstādināt no amata organizācijas prezidentu Kasparu Gorkšu. Viņš par LFF prezidentu tika ievēlēts aizpērn uz diviem gadiem, amatā nomainot Gunti Indriksonu. Toreiz uz prezidenta amatu pretendēja arī bijušais Latvijas telpu futbola izlases spēlētājs Ļašenko un Krišjānis Kļaviņš.

Pēc Gorkša atbrīvošanai līdz šodienai LFF strādāja bez prezidenta, bet paraksta tiesības bija LFF ģenerālsekretāram Edgaram Pukinskam.

Ļašenko ir piektais LFF prezidents organizācijas vēsturē. No 1990. līdz 1995.gadam organizācijas prezidents bija Vladimirs Ļeskovs, no 1995. līdz 1996.gadam organizāciju vadīja Modris Supe, kopš 1996.gada LFF prezidenta amatā bija Indriksons, atkāpjoties 2018. gadā, kad šajā amatā LFF biedri ievēlēja Gorkšu.

Ļašenko LTFA vadīja kopš 2014.gada, bet no 2017.gada viņš strādā arī par UEFA delegātu. Pirms tam viņš divus gadus bija virslīgas kluba RFS viceprezidents un valdes loceklis. Ļašenko strādājis arī par futbola tiesneša asistentu.

Zīmīgi, ka pēdējā pusotra gada laikā LFF rīkojusi kopumā sešus kongresus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu