Kas jauns futbolā: Runā Kreipāns: Kura sērija beigsies pirmā? Kas apturēs RFS?

Anatolijs Kreipāns
CopyDraugiem X Whatsapp
Tomāšs Šimkovičs
Tomāšs Šimkovičs Foto: Futbola klubs RFS/Facbook

Latvijas vicečempioni un Latvijas kausa ieguvēji RFS futbolisti turpina savu uzvaru sēriju "Optibet" virslīgas čempionātā - piecas spēles, piecas uzvaras. Tā nav vienīgā sērija šajā turnīrā, kaut kas ir ievilcies jau no iepriekšējām sezonām, un tamlīdzīgas - gan pozitīvas, gan negatīvas - sērijas tikai rada papildu interesi par nākamajām spēlēm un turnīru kopumā.

RFS ar 1:0 pārspēja FK "Jelgavu". Jelgavniekiem spēlēs ar RFS komandu ir sava sērija - šis pretinieks nav uzvarēts jau 9 spēlēs pēc kārtas… Turklāt četrās pēdējās spēlēs RFS vārtsargs nav pārspēts ne reizes. Tagad jelgavniekiem jāgaida otrā riņķa spēle savā laukumā un jācer, ka neveiksmju sēriju mačos ar RFS beidzot izdosies pārtraukt. Vai RFS līdz tam vēl turpinās uzvarēt? Redzēsim.

Mačā ar FK "Jelgava" laukumā pēc savainojuma atgriezās uzbrucējs Darko Lemajičs (izgāja uz maiņu), kas komandas spēku uzbrukumā padarīs vēl lielāku. RFS komanda ir guvusi visvairāk vārtu (15) un tagad nākamajā kārtā spēlēs Daugavpilī pret vēl vienu no rezultatīvākajām turnīra komandām. Atgādināšu, ka RFS komandas rekords "Optibet" virslīgā ir uzvaras pirmajās septiņās spēlēs pagājušajā gadā. Šosezon 7. spēle sanāks pret "Mettu", bet tad būs klāt jau tagad ar nepacietību gaidītais "Rīgas derbijs" - RFS pret čempionu "Riga FC".

Skaidrs, ka ne jau par rekordiem pašreiz domā RFS futbolisti un viņu treneri, taču der atcerēties, ka šosezon turnīrs ir par vienu apli īsāks un tāpēc katras spēles nozīme ar savu tiešo konkurentu kļūst vēl lielāka.

Čempions "Riga FC" tikai otrajā puslaikā salauza BFC "Daugavpils" pretestību un uzvarēja ar 3:1. Šim pārim ir sava sērija - proti, daugavpilieši pagājušajā sezonā zaudēja čempioniem visās četrās spēlēs un turklāt neguva nevienus vārtus. Tagad vārtus gūt beidzot izdevās (jau spēles kompensācijas laikā), taču atkal zaudējums. Piektais pēc kārtas pret "Riga FC" komandu.

Arī piektajā spēlē zaudēja virslīgas jaunpienācējs FK "Tukums 2000/TSS" - šoreiz ar 1:3 savā laukumā FK "Metta". Jau pēc pirmā puslaika viesi bija vadībā ar 3:0, bet tas nenozīmē, ka otrajā puslaikā notika vien formalitāšu kārtošana. Ja tā no tukumnieku puses bija apzināta tādas taktikas izvēle pirmajā puslaikā, tad acīmredzot tā bija kļūdaina - atdevuši viesiem iniciatīvu, mājinieki pirmajās 45 minūtēs radīja tikai vienu reālu iespēju gūt vārtus, kamēr paši divas reizes "iekrita" aizsardzībā, bet vēl vienus vārtus ar neatvairāmu sitienu augšējā stūrī guva Emīls Birka. Pēc pārtraukuma aina laukumā krasi mainījās. Nedomāju, ka "Metta" jau samierinājās ar sasniegto, drīzāk tukumnieki krasi mainīja savu spēli un viņiem bija iespējas gūt ne tikai vienus vārtus, kas mača galotni varēja padarīt ļoti spraigu. Pret ko tagad tukumnieki varētu pārtraukt zaudējumu sēriju? Nākamā spēle viņiem ir viesos ar Jūrmalas "Spartaku", tad jāuzņem čempioni "Riga FC", tad jābrauc uz Liepāju… Bet tad jau būs klāt arī spēlētāju pāreju laiks, uz ko Tukumā noteikti ļoti cer. Pastiprinājums komandai ir ļoti nepieciešams.

FK "Valmiera" kļuva par pirmo komandu, kura šosezon atspēlējās no 0:2 un nezaudēja - 2:2 mājās ar "Spartaku". Atcerēsimies, ka pirms tam (aizpagājušajā spēļu kārtā) valmierieši atspēlējās no 1:2 Ventspilī, kur gan viņi bija arī vadībā ar 1:0. Tas liecina par komandas raksturu, un nevar nepiekrist vairāku komandas spēlētāju teiktajam, ka ar katru nākamo spēli komandas sniegums kļūst stabilāks. Šoreiz pirmajā puslaikā "Spartaks" bija pārāks un pelnīti tajā uzvarēja, bet arī 2:0 otrā puslaika sākumā vēl nebija uzvara, jo Valmieras komandā neviens ne uz mirkli nenolaida rokas. Spartakieši iepriekšējās divas spēles bija zaudējuši ar kopējo rezultātu 2:7, bet trešo spēli pēc kārtas nezaudēja. Tiesa, tas ir vājš mierinājums, jo uzvara tomēr tika izlaista. Valmieras komanda nav zaudējusi trīs spēlēs pēc kārtas, katrā no tām guvusi vismaz pa 2 vārtiem, un vai šī sērija turpināsies - to zināsim trešdien vakarā Liepājā.

Nesen viens kolēģis pajokoja, ka pirmā komanda, kurā šosezon tiks nomainīts galvenais treneris, būs FK "Liepāja". Katrā jokā, kā mēdz teikt, ir daļa patiesības.

Nezinu, cik stabils pašreiz ir baltkrieva Dmitrija Mološa krēsls, taču spēle trešdien ar FK "Valmiera" viņam būs ļoti svarīga (tāpat kā visai komandai). Pirms spēles Ventspilī liepājnieki ar 0:2 un 2:5 bija zaudējuši čempionam un vicečempionam, bet tagad tika piedzīvots trešais zaudējums pēc kārtas - 1:2. Nekas neglābjams, domājot par cīņu par medaļām un par tikšanu tā sauktajā Eiropas kausu zonā, vēl nav noticis, taču jau draud arī iestrēgšana turnīra tabulas vidusdaļā. Ventspilnieki savukārt nezaudē jau četras spēles pēc kārtas, turklāt trijās no tām viņi ir uzvarējuši. Kura sērija pārtrūks pirmā? Liepājniekiem tagad spēle mājās ar FK "Valmiera", bet ventspilniekiem jābrauc uz Jelgavu.

Vai turnīra tabulā jau sāk iezīmēties pirmais trijnieks un tas būs tas pats, kas pagājušajā gadā? Pāragrs jautājums. Vēl nav nospēlēta pat trešā daļa spēļu. Vēl priekšā vairākas veiksmju un neveiksmju sērijas…

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu