Pukinskam līgums ar LFF vēl spēkā pusmēnesi, viņš gatavs turpināt darbu

CopyDraugiem X Whatsapp
Edgars Pukinsks.
Edgars Pukinsks. Foto: LETA

Latvijas Futbola federācijas (LFF) līdzšinējam ģenerālsekretāram Edgaram Pukinskam pašreizējais darba līgums paredz organizācijā strādāt vēl pusmēnesi, bet viņš esot apņēmības pilns turpināt darboties šajā amatā arī pēc tam.

Piektdien notikušajā LFF kongresā, kurā tika izvēlēts jaunais organizācijas prezidents, Latvijas Telpu futbola asociācijas (LTFA) līdzšinējais vadītājs Ļašenko balsojumā saņēma 96 balsis, bet viņa konkurents, iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV) tika pie 26 balsīm. Ļašenko amatā ievēlēts uz nākamajiem četriem gadiem.

Interesanti, ka priekšvēlēšanu laikā Ļašenko neatklāja, kurš viņa komandā ir ģenerālsekretāra amata kandidāts. Sarunā ar medijiem uzreiz pēc kongresa Pukinsks pauda apņēmību turpināt savas gaitas šajā amatā.

"Joprojām esmu esošais ģenerālsekretārs, jo līgums man paredz vēl 15 darba dienas (saruna notika 3.jūlijā - aut.). Šo dienu laikā man ir iespēja nodot lietas vai vienoties par jaunu līgumu. Pats vēlos turpināt darbu, jo, manuprāt, ir izdarītas daudzas un svarīgas lietas. Jautājums, protams, nav manā pārziņā," pēc jaunās LFF vadības ievēlēšanas intervijā sacīja Pukinsks.

Kaut gan pēc jaunajiem LFF statūtiem ģenerālsekretāram vairs nebūs paraksta tiesību, Pukinsks sacīja, ka tas viņam neesot noteicošais.

Tikai trīs dienas pirms LFF kongresa Pukinsks parakstīja darba līgumu ar sporta direktoru Juriju Andrejevu. Tagadējais prezidents Ļašenko šo soli pirms vēlēšanām publiski kritizēja, bet ģenerālsekretārs gan neko sliktu šajā solī nesaskata.

"Es vados pēc savas pārliecības. Neņemu vērā ažiotāžu un publiskajā telpā notiekošo. Negribu, lai manas darbības ietekmē šādi citu viedoklis vai emocijas. Vēlos, lai tās ietekmē argumenti un fakti.

Nebija tā, ka Jurijs Andrejevs uzradās trīs dienas pirms kongresa. Par viņu mēs valdē bijām runājuši, valde pilnvaroja ar viņu parakstīt līgumu. Manuprāt, tas bija pareizs lēmums. Negribēju domāt par to, ka man jāpagaida, lai tas būtu politiski korekti."

Pukinsks arī ļoti pārliecinoši sacīja, ka līgums tiks pagarināts ar izpilddirektoru Arturu Gaidelu, kura darba attiecības ar LFF beidzās kongresa dienā, 3.jūlijā.

"Līgums tiks pagarināts. Par to nav ne mazāko šaubu. Es to pagarināšu," ar dzelžainu pārliecību sacīja LFF ģenerālsekretārs. 

Pēc dažu sekunžu pauzes gan Pukinsks tikko izteiktajām frāzēm pievienoja politiski noslīpētu piebildi.

"Tad, kad mani apstiprinās par ģenerālsekretāru. Ja mani neapstiprinās, tad tas nav jautājums man."

LFF prezidents Ļašenko intervijā Latvijas Televīzijai sacīja, ka pirmdien tiksies ar Pukinsku, lai pārrunātu aktualitātes federācijā.

Vēlēšanu kongress bija paredzēts 24.aprīlī, bet koronavīrusa pandēmijas dēļ to nācās pārcelt.

Pērn oktobrī LFF ārkārtas kongresā biedri nolēma atstādināt no amata organizācijas prezidentu Kasparu Gorkšu. Par viņa atstādināšanu balsoja 67 biedri, pret bija 60, bet atturējās divi.

Gorkšs par LFF prezidentu tika ievēlēts aizpērn uz diviem gadiem, amatā nomainot Gunti Indriksonu. Toreiz uz prezidenta amatu pretendēja arī Ļašenko un Krišjānis Kļaviņš.

Pēc Gorkša atbrīvošanas LFF strādāja bez prezidenta, bet paraksta tiesības bija ģenerālsekretāram Pukinskam.

Ļašenko ir piektais LFF prezidents organizācijas vēsturē. No 1990. līdz 1995.gadam organizācijas prezidents bija Vladimirs Ļeskovs, no 1995. līdz 1996.gadam organizāciju vadīja Modris Supe, kopš 1996.gada LFF prezidenta amatā bija Indriksons, atkāpjoties 2018. gadā, kad šajā amatā LFF biedri ievēlēja Gorkšu.

Ļašenko LTFA vadīja kopš 2014.gada, bet paredzams, ka viņš atstās savu amatu telpu futbola federācijā. Kopš 2017.gada viņš strādā arī par UEFA delegātu, bet pirms tam divus gadus bija virslīgas kluba RFS viceprezidents un valdes loceklis. Ļašenko strādājis arī par futbola tiesneša asistentu.

Zīmīgi, ka pēdējā pusotra gada laikā LFF rīkojusi kopumā sešus kongresus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu