Kurā NBA komandā nākamsezon spēlēs Dāvis Bertāns?

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Dāvis Bertāns
Dāvis Bertāns Foto: AP/Scanpix

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns rudenī Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) brīvo aģentu tirgū būs viens no pieprasītākajiem spēlētājiem. Portāls "Bleacher Report" izteicis savu prognozi, kurai komandai rūjienietis varētu pievienoties.

Plānots, ka NBA brīvo aģentu tirgus atvērsies 18. oktobrī un gaidāms, ka vairāki klubi interesēsies par Bertānu, kuram pēc šīs sezonas noslēgsies līgums ar Vašingtonas "Wizards" komandu.

Bertāna alga šosezon ir septiņi miljoni ASV dolāru pirms nodokļu nomaksas. Latvietim šī ir individuāli veiksmīgākā sezona NBA karjerā, un līgas apskatnieki lēš, ka jaunajā līgumā viņa gada alga divkāršosies vai pat trīskāršosies.

Spēlējot Eiropā, 2013. un 2015. gadā Bertāns pārrāva ceļgala krusteniskās saites, tāpēc ir saprotams viņa lēmums nespēlēt šīs NBA sezonas turpinājumā, lai neriskētu gūt traumu pirms karjeras ienesīgākā līguma parakstīšanas.

"Wizards" kluba vadība vairākkārt norādījusi, ka tā vēlas pagarināt līgumu ar 27 gadus veco Latvijas basketbolistu. Arī pats Bertāns publiskajā telpā licis noprast, ka viņš labprāt turpinātu karjeru Vašingtonā.

"Bleacher Report" vēsta, ka "Wizards" komandai varētu nākties aizmainīt kādu no saviem spēlētājiem, lai atbrīvotu algu budžetā vietu Bertāna līgumam, kas būs krietni lielāks par iepriekšējo kontraktu.

Februārī pirms NBA spēlētāju maiņu darījumu loga slēgšanas "NBC Sports" ziņoja, ka piecas komandas lenca Bertānu - Bostonas "Celtics", Denveras "Nuggets", Filadelfijas "76ers", Losandželosas "Lakers" un Atlantas "Hawks".

"Hawks" ar Trē Jangu un Džeisonu Kolinsu priekšgalā ir perspektīva komanda, kas varētu gūt panākumus tālākā nākotnē, taču pagaidām tā nav spējusi rādīt stabilitāti - šosezon 20 uzvaras un 47 zaudējumi, pirmspēdējā vieta Austrumos.

"Lakers" un "76ers" komandas, visticamāk, nevarēs algu budžetā atbrīvot vietu Bertānam. Tāpat arī "Nuggets" komanda, jo vienam no tās līderiem Džamalam Marejam būs liels algas pielikums - no 4,4 miljoni uz 29,3 miljoni nākamsezon.

"Bleacher Report" prognozē, ka Bostona būtu loģiska izvēle, kur Bertānam turpināt karjeru, jo "Celtics" varētu atļauties Latvijas basketbolistam sezonā maksāt 12 līdz 15 miljonus ASV dolāru, turklāt komanda ir konkurētspējīga.

"Celtics" ārkārtīgi nepieciešami papildspēki otrajā sastāvā. Bostonai starta piecnieks spēlē labā līmenī, taču rezervisti neattaisno cerības. "Celtics" rezervisti šosezon vidēji spēlē guvuši 27,2 punktus, kas ir otrs sliktākais rādītājs līgā.

Bertāns šosezon lieliski spēlē "Wizards" komandā, pārsvarā mačos iesaistoties no rezervistu soliņa. Latvijas basketbolists varētu būt atslēgas spēlētājs, kas palīdzētu "Celtics" vienībai sasniegt NBA finālu.

"Celtics" šosezon izcīnījusi 43 uzvaras un piedzīvojusi 21 zaudējumu. Bostonas vienība, pirms sezona tika pārtraukta Covid-19 pandēmijas dēļ, ierindojās trešajā pozīcijā Austrumu konferences kopvērtējumā.

Bertāns šosezon aizvadījis 54 spēles, tikai četrās no tām viņš devās starta piecniekā. Latvijas basketbolists vidēji spēlē guva 15,4 punktus, realizējot tālmetienus ar 42,4% precizitāti.

Kopumā NBA spēlētāja karjerā četrās sezonas Bertāns vidēji spēlē regulārajā čempionātā izcēlies ar 8,0 punktiem, tālmetienu trāpot ar 41,1% precizitāti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu