Tikmers: LOK ir jāiet uz priekšu daudz straujāk

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Žoržs Tikmers
Žoržs Tikmers Foto: Zane Bitere/LETA

Piektdien notiks Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) Ģenerālā asambleja, kurā tiks vēlēts jauns organizācijas prezidents. Vienīgais kandidāts uz šo amatu ir Žoržs Tikmers, kurš uzskata, ka LOK ir jāmainās. 

"Protams, jāmainās ir katram, jāmainās ir arī Latvijas Olimpiskajai komitejai," sarunā ar Valdi Valteru 11TV rubrikā "Pilsētā runā" sacīja Tikmers. "Šis ir ļoti dinamisks laiks, un pēdējie gadi liecina par to, ka LOK ir jāiet uz priekšu daudz straujāk."

LOK Ģenerālās asamblejas laikā notiks Individuālo locekļu, LOK prezidenta, ģenerālsekretāra, Izpildkomitejas, viceprezidentu un Revīzijas komisijas locekļu vēlēšanas, kā arī tiks apstiprināts 2019. gada pārskats un 2020. gada Ieņēmumu – izdevumu tāme.

"LOK nav vairījusies no grūtībām. Tas, ko līdz šim neesam darījuši, neesam pietiekami skaidri skaidrojuši savus lēmumus. Ja tie vairāk vai mazāk ir skaidri sporta sabiedrībai, sporta federācijām, to vadītājiem, tad tas ir nepadarīts darbs," norādīja Tikmers. 

Tikmers uzskata, ka LOK darāmā ir ļoti daudz, ko apliecinājusi arī Covid-19 krīze. 

"Covid-19 ir atstājusi ļoti sarežģītas sekas, tostarp sporta nozarē," teica pašreizējais LOK ģenerālsekretārs. "Mums savā darbībā ir jāturas pie Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) principiem un jākoncentrē darbs divos virzienos. Pirmais ir sporta izcilības, kas ir jautājums par mūsu zvaigznēm, par tiekšanos uz maksimāli augstu rezultātu, par iekļūšanu olimpiskajā komandā. No otras puses, tas ir darbs ar sabiedrību - sports ikdienā."

Kopš 2004. gada LOK prezidents ir Aldons Vrubļevskis.

Pilnu Valda Valtera sarunu ar Žoržu Tikmeru iespējams noklausīties zemāk esošajā video. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu