ATP pagarina rangā iekļauto laika periodu

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Tenisa profesionāļu asociācija (ATP) pārtrauktās sezonas dēļ pagarinājusi rangā iekļauto laika periodu.

Ja šobrīd reitings tiek veidots pēc labākajiem 18 rezultātiem 52 nedēļu jeb viena gada laikā, tad tagad ranga periods pagarināts uz 22 mēnešiem no 2019.gada marta līdz 2020.gada decembrim.

ATP uzsver, ka jaunais periods ir taisnīgs pret visa līmeņa spēlētājiem, kuri pēc turnīru atcelšanas nezaudēs punktus, kurus viņiem nebija iespējams aizstāvēt. Tāpat jaunā sistēma nekaitēs tiem tenisistiem, kuri veselības un drošības apsvērumu dēļ šogad nevarēs atgriezties kortā.

ATP uzskata, ka jauno sistēmu varēs pielāgots iespējamajām kalendārā izmaiņām. ATP rangs ir iesaldēts kopš 16.marta, kad koronavīrusa pandēmijas dēļ tūre tika pārtraukta.

Profesionālā tūre vīriešiem atsāksies 14.augustā Vašingtonā, bet turpinājumā kungi pievienosies dāmām, aizvadot divus turnīrus Ņujorkā, vienu no tiem - "US Open". Pēc tam ATP tenisisti dosies uz Eiropu, bet pēc "French Open" varētu būt arī kāds turnīrs Āzijā.

Sezonas noslēguma turnīrs paredzēts Londonā, bet tā norises laiks vēl nav zināms.

Koronavīrusa izplatības dēļ aprīļa sākumā tika atcelts šī gada tenisa sezonas "Grand Slam" trešais turnīrs - Vimbldonas čempionāts.

Profesionālajā tenisā turnīri nav notikuši kopš marta pirmās nedēļas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu