NBA divkārtējs čempions Smits: "Mavericks" nevajag trešo zvaigzni

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Luka Dončičs un Kristaps Porziņģis
Luka Dončičs un Kristaps Porziņģis Foto: Reuters/ScanPix

Dalasas "Mavericks" komandai nevajag sastāvam pievienot trešo zvaigzni, jo pietiek ar diviem spilgtiem līderiem - Kristapu Porziņģi un Luku Dončiču, uzskata divkārtējs Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempions Kenijs Smits.

Patlaban 55 gadus vecais Smits strādā par NBA apskatnieku, veidojot televīzijas raidījumus kopā ar Ērniju Džonsonu, Čārlzu Bārkliju un Šakilu O'Nīlu.

Basketbolista karjerā Smits par NBA čempionu kļuva 1994. un 1995. gadā ar Hjūstonas "Rockets" komandu.

Smits nepiekrīt viedoklim, ka "Mavericks" komandas sastāvam vajag pievienot trešo zvaigzni, kas veidotu spēcīgu trio kopā ar Porziņģi un Dončiču.

"Tas ir viss. Neko vairāk nevajag. Katra komanda vēlas divus tādus spēlētājus," intervijā "Sports Illustrated" sacīja Smits.

Porziņģis un Dončičs kopā spēlē pirmo sezonu. Latvijas un Slovēnijas basketbolistu tandēms palīdzējis "Mavericks" šosezon izcīnīt 40 uzvaras 67 spēlēs.

Smits uzskata, ka "Mavericks" jau šosezon ir konkurētspējīga komanda, kurai nav par visām varītēm 2021. gada vasarā brīvo aģentu tirgū jācīnās, lai sastāvam pievienotu trešo zvaigzni.

Nākamgad brīvo aģentu tirgū varētu būt pieejami vairāki NBA zvaigznes līmeņa spēlētāji - grieķis Janis Adetokunbo, francūzis Rudijs Gobērs, amerikāņi Kavai Lenards un Polds Džordžs.

"[Dalasa] galamērķis superzvaigznēm? Divas jau tur ir - Porziņģis, kurš bija "All-Star", pirms Ņujorkā guva traumu. Un Luka, kurš šobrīd ir "All-Star". "Mavericks" ir iespēja mirdzēt," uzskata Smits.

Pirms sezona tika pārtraukta Covid-19 pandēmijas dēļ, "Mavericks" ar 40 uzvarām un 27 zaudējumiem ierindojās septītajā pozīcijā Rietumu konferences turnīra tabulā.

21 gadu vecais Dončičs šosezon 54 mačos vidēji guvis 28,7 punktus, izcīnījis 9,3 atlēkušās bumbas un atdevis 8,7 rezultatīvas piespēles.

24 gadus vecais Porziņģis šosezon 51 spēlē vidēji guvis 19,2 punktus, izcīnījis 9,5 atlēkušās bumbas un bloķējis 2,1 metienu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu