Vienai LFF kongresu apmeklējušai personai konstatēts Covid-19; LFF aicina visus veikt testus

CopyDraugiem X Whatsapp
Elektrum Olimpiskajā centrā norisinās Latvijas Futbola federācijas kongress
Elektrum Olimpiskajā centrā norisinās Latvijas Futbola federācijas kongress Foto: Latvijas Futbola federācija

Vienam no Latvijas Futbola federācijas (LFF) kongresa apmeklētājiem, Guntaram Indriksonam, pirmdien konstatēts Covid-19. Visi, kas piedalījušies kongresā,  tiek aicināti veikt Covid-19 analīzes, liecina trešdienas vakarā publicētais paziņojums federācijas mājaslapā.

Kaut arī risks inficēties esot zems, federācija drošības nolūkos mudina gan darbiniekus, gan ikvienu, kas piektdien, 3.jūlijā, piedalījās LFF kongresā vai tā organizēšanā, izmantot iespēju veikt bezmaksas Covid-19 testu.

Lai arī LFF pieejamā informācija liecina, ka kongresa norises dienā attiecīgā persona nav izjutusi nekādus saslimšanas simptomus un ar tādiem saskārusies tikai vairākas dienas pēc kongresa, LFF līdz tālākām norādēm lēmusi iespēju robežās organizē attālināti, apziņot visas LFF kongresā bijušās personas un rīt, 9. jūlijā, paredzēto LFF valdes sēdi organizēt attālinātā režīmā.

Pirmās no SPKC iegūtās rekomendācijas liecinot par zemu saslimšanas risku kongresā iesaistītajām personām.

Indriksons par saslimšanu paziņojis sociālajā tīmeklī "Facebook". Par pozitīvu testu viņš uzzinājis tikai šodien, un viņam neesot ne mazākās nojausmas, no kurienes un kad inficējies. 

"Visā Covid periodā apzinīgi centos izvairīties no liekiem kontaktiem, LFF valdes vēlēšanu procesā no liekām tikšanās reizēm centos izvairīties.

Publiski par vīrusa esamību ziņoju, jo uzskatu par pienākumu pabrīdināt savus līdzcilvēkus par iespējamu risku, un ja kāds sajūtas slikti, lai nenoraksta uz vienkāršu saukstēšanos," pavēstījis Indriksons. Viņš arī pavēstījis, ka lieto "Apturi Covid" aplikāciju, tāpēc tiem, kuri atradušies viņam bīstami tuvu, vajadzētu saņemt par to automātisku paziņojumu. 

LFF kongresu 2020. gada 3.jūlijā klātienē "Elektrum Olimpiskajā centrā" apmeklēja 129 no 136 LFF biedriem. Tas tika organizēts, izskatot visas pieejamās organizēšanas iespējas un drošības prasības publisku pasākumu rīkošanā. Tomēr pēc tam, kad vienam no dalībniekiem konstatēts koronavīruss, visiem iesaistītajiem ieteikts pēc iespējas ātrāk veikt Covid-19 testu.

Kā ziņots, Veselības ministrija trešdien pavēstīja- ja Latvijā turpinās pasliktināties epidemioloģiskā situācija, ministrija pārskatīs uz augustu plānotās izmaiņas pulcēšanās apmēros.

Valdības jūnijā apstiprinātie grozījumi paredz, ka no augusta āra pasākumos varēs pulcēties līdz 3000 cilvēki, nevis 1000, kā bija noteikts iepriekš.

Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību uzraudzības un imunizācijas nodaļas vadītāja Elīna Dimiņa lūdza iedzīvotājus arī turpmāk ievērot divu metru savstarpējo distanci, kā arī ievērot elpceļu higiēnu, jo "ikdienas gaitās cilvēkiem vēl aizvien būs jābūt piesardzīgiem".

Jau ziņots, ka aizvadītajā diennaktī veikti 1773 Covid-19 testi un otro diennakti pēc kārtas reģistrēti septiņi jauni saslimšanas gadījumi, liecina SPKC apkopotā informācija.

Līdz šim valstī veikti 162 054 Covid-19 izmeklējumi, saslimusi 1141 persona un 30 mirušas. Savukārt atveseļojušies ir 1008 cilvēki. Patlaban stacionāros ārstējas pieci ar jauno koronavīrusu sirgstošie, no tiem četri ir ar vidēji smagu, bet viens - ar smagu slimības gaitu.

Kopumā līdz šim no stacionāra izrakstīts 181 pacients, kuru vidū ir gan tādi, kuri atveseļojušies, gan tādi, kuri miruši, liecina NVD apkopotie dati.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu