Samazinot cenu, Ventspils dome atkārtoti mēģinās izsolīt sev piederošo desmito daļu no FK "Ventspils"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: FK Ventspils/Facebook

Par 20% samazinot cenu, Ventspils dome atkārtoti mēģinās izsolīt sev piederošo desmito daļu no aplokšņu algu skandālā ierautā futbola kluba (FK) "Ventspils", liecina paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Pirmajai izsolei, kas bija plānota 8.jūlijā, nebija pieteicies neviens pretendents.

Pārdodamo pašvaldības kapitāla daļu skaits ir 898 kapitāla daļas jeb 11,225% no pamatkapitāla. 

Pārdošanas cena otrajā izsolē ir 63 892 eiro, kas ir par 20% zemāka nekā pirmajai izsolei. Pieteikšanās izsolei ir līdz 5.augusta plkst.16. Pieteikumi par dalību izsolē kopā ar maksājumu apliecinošu dokumentu par drošības naudas iemaksu 6389 eiro jeb 10% apmērā no otrās izsoles sākumcenas jāiesniedz Ventspils pilsētas domē vai jānosūta uz e-pasta adresi "dome@ventspils.lv", parakstot ar drošu elektronisko parakstu. 

Izsole notiks 7.augustā plkst.15 Ventspils pilsētas domē.

Dome vairāku apsvērumu dēļ secinājusi, ka nav jāturpina pašvaldības līdzdalība kapitālsabiedrībā un domei piederošās kapitāla daļas ir jāpārdod.

Domē skaidro, ka šāds lēmums pieņemts, izvērtējot atdevi no pašvaldības līdzdalības futbola klubā "Ventspils", kā arī to, ka domei nav iespēju ietekmēt lēmumus un balsojuma rezultātus uzņēmuma dalībnieku sapulcēs, jo tai ir mazākuma ietekme. Tāpat lēmums pamatots ar administrēšanas izmaksām, kas pašvaldībai rodas, piedaloties kapitālsabiedrības dalībnieku sapulcēs, izskatot to materiālus un Valsts pārvaldes iekārtas likuma un Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likuma prasības.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, SIA "Futbola kluba "Ventspils"" 50,09% kapitāldaļu pieder SIA "Ventspils futbola sabiedrība", 34,31% kapitāldaļu īpašnieks ir SIA "VK Tranzīts", 11,23% kapitāldaļu - Ventspils pilsētas domei, 2,5% - AS "Kālija parks" un atlikušo 1,88 % kapitāldaļu īpašnieks ir AS "Ventspils tirdzniecības osta". Kā patiesā labuma guvējs reģistrēts Krievijas pilsonis Adlans Šišhanovs.

2018.gadā futbola kluba apgrozījums bija 1 321 649 eiro, peļņa - 123 562 eiro. Pagājušā gada finanšu rādītāji vēl nav publiskoti. Uzņēmumā nodarbināti 50 cilvēki.

Valsts ieņēmumu dienests (VID) futbola klubā "Ventspils" atklājis aplokšņu algu izmaksu lielos apjomos. Tāpēc esot sākti kriminālprocesi un veiktas vairākas kratīšanas ar futbola klubu "Ventspils" saistītās telpās un personu dzīves vietās.

TV3 vēstīja, ka šajā lietā statuss - personas, pret kurām sākts kriminālprocess - ir piemērots par līdzīgiem noziegumiem Moldovā apsūdzētajam futbola kluba "Ventspils" prezidentam Šišhanovam, bijušajam kluba direktoram Andrejam Butrikam, kluba menedžerim Nikolajam Djakinam un finanšu direktoram Sergejam Usačevam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu