"Nets" pievienojas NBA veterāns, kurš pērn pārspēja Džordana rekordu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Džamals Kraufords
Džamals Kraufords Foto: AP/Scanpix

Rodiona Kuruca pārstāvētās Bruklinas "Nets" komandas sastāvam pievienojies Džamals Kraufords, kurš ir vecākais spēlētājs Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vēsturē, kuram izdevies gūt 50 punktus vienā spēlē.

Patlaban 40 gadus vecais Kraufords šosezon nav devies laukumā nevienā NBA spēlē. Viņš pievienojies "Nets" komandai, kurai līdz šim bija tikai 12 spēlētāji, kas var turpināt sezonu. Bruklinas vienības sastāvā ir vēl divas brīvas vietas.

Kraufords līdz šim savu pēdējo NBA spēli aizvadīja pērn aprīlī pagājušās sezonas izskaņā - pārstāvot Fīniksas "Suns" komandu, viņš guva 51 punktu spēlē pret Dalasas "Mavericks", labojot līgas rekordu.

39 gadu un 20 dienu vecumā Kraufords kļuva par NBA vēsturē vecāko spēlētāju, kurš vienā spēlē guvis 50 punktus. Pirms tam rekords piederēja leģendārajam Maiklam Džordanam, kurš to paveica 38 gadu un 315 dienu vecumā.

Kraufords ir vienīgais spēlētājs, kurš guvis 50 punktus vienā spēlē četru dažādu komandu sastāvā - viņam tas izdevās arī Čikāgas "Bulls", Ņujorkas "Knicks" un Goldensteitas "Warriors" rindās.

Pagājušajā sezonā "Suns" sastāvā 64 mačos vidēji spēlē Kraufords guva 7,9 punktus, bet kopumā NBA spēlētāja karjerā regulārajā čempionātā 1326 spēlēs vidēji viņš atzīmējies ar 14,6 punktiem.

2010., 2014. un 2016. gadā Kraufords saņēma NBA sezonas labākā rezervista jeb sestā spēlētāja balvu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu