Artis Ābols skatās Rietumeiropas virzienā

Gatis Kreceris
, Sporta žurnālists
CopyDraugiem X Whatsapp
Artis Ābols
Artis Ābols Foto: Edijs Pālens/LETA

Hokeja treneris Artis Ābols pagaidām ir bez konkrēta darba līguma un turpina baudīt vasaru Engures pusē. Tā kā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandu treneru sastāvi faktiski ir nokomplektējušies, viņš skatās Eiropas virzienā. 

"Baudu vasaru. Pagaidām nekādi konkrēti piedāvājumi man nav bijuši," sarunā ar TVNET sacīja Ābols. "Šobrīd ir grūti kaut ko pateikt, ja runājam par nākamo sezonu."

Iepriekšējās divas sezonas Ābols bija Rīgas "Dinamo" komandā kā galvenā trenera asistents. Pirms tam viņš vadīja Toljati "Lada", kas KHL čempionātā vairs nepiedalās.

Šajā vasarā 47 gadus vecais speciālists Mežaparkā un Volvo hallē vadīja nodarbības Latvijas nacionālās hokeja izlases kandidātiem. 

"Esmu aģentam prasījis, lai pameklē darbu Eiropā," teica Ābols. "Ja kaut kas būs, tad būs... KHL šobrīd, būsim godīgi, brīva ir viena darba vieta. Teorētiski tas ir Rīgas "Dinamo". Gribu strādāt par galveno treneri."

Viņš meklējis darba iespējas Zviedrijā, kur savulaik hokejista karjeras laikā aizvadīja vairākas sezonas. Tiesa, šajā Skandināvijas valstī hokeja komandas pārsvarā vada vietējie speciālisti. 

Ābols atklāja, ka pagaidām sevišķi nesatraucas, ka ir bez līguma.

"Visiem uznāk un pāriet, bet labi, ka man pāriet vairāk nekā uznāk," pauda Ābols. "Šobrīd panikā nekrītu."

Pēdējos trijos pasaules čempionātos Ābols Latvijas izlasē asistējis Bobam Hārtlijam.  

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu