2020. gada drafta potenciālās NHL zvaigznes (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Covid-19 pandēmija ir atstājusi ietekmi uz šā gada Nacionālās hokeja līgas (NHL) sezonu, bet neatkarīgi no apstākļiem NHL drafts notiks. "The Athletic" hokeja apskatnieks Korijs Pronmans (Corey Pronman) piedāvā savu viedokli, kas būs šā gada pirmās piecas izvēles gaidāmajā jauno spēlētāju ceremonijā.

5. Kols Perfetī (Cole Perfetti), kanādietis (dzimis 2002.gada 1.janvārī), centra pozīcija, OHL (Ontario hokeja līga), Sagino "Spirit"

Lielisks sniegums Kanādas U-17 un U-18 izlasē, gūstot daudz vārtu abās vecuma grupās. Galvenā uzslava ir nevis par gūtajiem vārtiem, ko hokejists saņem no NHL skautiem, bet viņa filigrānās piespēles partneriem. Iespējams, labākais piespēļu dalītājs šī gada draftā.

Pateicoties savām ātrajām rokām, kanādietis jebkurā brīdī spēj radīt bīstamus momentus pie pretinieku vārtiem. Galvenie trūkumi Perfetī ir, ka spēlētājs nav īpaši ātrs, kas viņam varētu radīt problēmas NHL. Viņš ļoti labi māk spēlēt mazākumā, būdams viens no labākajiem spēlētājiem visā OHL līgā.

"Spirit" komandas ģenerālmenedžeris Deivs Drinkils (Dave Drinkill) par hokejista prasmēm izsakās šādi:

"Viņš lieliski atrod komandas biedrus un spēj radīt momentus. Viņam uz ledus ir neticama inteliģence."

Uzbrucēja statistika 61 aizvadītajā spēlē OHL līgā šosezon - 111 punkti (37 vārti un 74 rezultatīvas piespēles).

4. Lukass Reimonds (Lucas Raymond), zviedrs, (dzimis 2002.gada 28.maijā), kreisās malas uzbrucējs, SHL (Zviedrijas hokeja līga), Frölunda HC

Zviedram savā pārstāvētajā klubā nav bijusi izcila sezona, jo viņa spēles laiks komandā bija zem 10 minūtēm. Savukārt Zviedrijas U-20 izlasē uzbrucējs izskatījās lieliski. Kaut arī Reimonds neizcēlās ar žilbinošu sniegumu, viņš joprojām ir starp spilgtākajiem dimantiem šā gada draftā. Hokejists visos jaunatnes turnīros prasmju ziņā ir bijis krietni pārāks par saviem vienaudžiem. Viņš bija nozīmīgs spēlētājs, jo palīdzēja Zviedrijas U-18 izlasei izcīnīt zelta godalgas. Uzbrucējam ir veiklas rokas, kas viņam palīdz apspēlēt pretinieku komandas aizsargus, un vēl viens būtisks pluss ir zviedra piespēles, kas nereti noved komandas biedrus pie vārtu guvumiem. Lielākais mīnuss hokejistam ir, ka viņam pašam nav pārāk labs metiens.

Hokeja eksperti par jauno talantu izsakās:

"Teicams piespēlētājs. Lieliski pārredz laukumu un māk labi slidot."

Reimonda statistika 33 aizvadītajos mačos SHL līgā - 10 punkti (4 vārti un 6 rezultatīvas piespēles).

3. Tims Štutcle (Tim Stutzle), vācietis (dzimis 2002.gada 15. janvārī), kreisās malas uzbrucējs, DEL (Vācijas hokeja līga), Manheimas "Adler"

Hokejists demonstrēja lielisku sniegumu Vācijas U-18 izlasē un bija viens no līderiem savā klubā. Uzbrucējam jau tagad piemīt daudzas nepieciešamās hokeja prasmes, lai veiksmīgi integrētos NHL līmenī. Viņam piemīt ātrums, kuru pie labiem treneriem vēl var pieslīpēt un uzlabot. Līdzīgi kā iepriekšējiem spēlētājiem šajā sarakstā, vācietim ir iedzimtas teicamas piespēļu dalīšanas prasmes. Galvenā iemaņa, kuru uzbrucējam vajadzētu uzlabot, ir viņa fiziskais spēks, lai gan Štutcle divcīņās pie borta biežāk uzvar. Tomēr joprojām šis spēles elements viņam pieklibo.

Komandas treneris jaunajam Vācijas talantam velta šādus vārdus:

"Viņam ir lieliska izjūta uzbrukumā, un ļoti labi slido. Viņš var veikt asus pagriezienus un pārspēt aizsargus ātrumā."

Jaunā hokejista statistika 41 aizvadītajā spēlē DEL līgā šosezon - 34 punkti (7 vārti un 27 rezultatīvas piespēles).

2. Kvintons Baifelds (Quinton Byfield), kanādietis (dzimis 2002.gada 19.augustā), centra pozīcija, OHL (Ontario hokeja līga), Sudberijas "Wolves"

17 gadu vecumā kanādietis bija viens no šis sezonas labākajiem uzbrucējiem OHL. Baifelds ir ļoti vispusīgs, viņam nav spēles elementu, kas pieklibotu. Veiklas rokas, savam vecumam fiziski nobriedis. Hokejista garās un veiklās rokas palīdz ātri apspēlēt pretinieku komandas spēlētājus. Jaunā uzbrucēja lielākais jautājums ir, cik labi viņš spēj pamanīt brīvos maiņas partnerus uz ledus. Taču ar katru sezonu viņš šo spēles elementu arvien vairāk ir uzlabojis. Baifeldam ir teicams plaukstas metiens, kas ir palīdzējis gūt daudz vārtu. Kanādietim pavisam noteikti ir potenciāls kļūt par kādas NHL komandas pirmās maiņas centru.

Komandas treneris Korijs Stilmans (Cory Stillman) par jauno zvaigzni izsakās pozitīvi:

"Kvintonam piemīt visi spēles elementi. Viņš var spēlēt dažādās spēles situācijās. Spēcīgs, labi slido, ar lielu augumu, spēj padarīt komandas biedrus labākus. Hokejists uzvaru komandai spēj sagādāt vienatnē."

Jaunā kanādiešu talanta statistika 45 aizvadītajās spēlēs OHL līgā – 82 punkti (32 vārti un 50 rezultatīvas piespēles).

1. Aleksis Lafrenjē (Alexis Lafreniere), kanādietis (dzimis 2001.gada 11.oktobrī), kreisās malas uzbrucējs, QMJHL (Kvebekas junioru hokeja līga), Rimouski "Océanic"

Lafrenjē ir izteikts pirmais numurs gaidāmajā draftā. Skauti viņam piedēvē NHL franšīzes (franchise) spēlētāja statusu. Viņš ir dominējis QMJHL līgā, vācot vidēji vairāk nekā divus punktus spēlē. Viņš bija vērtīgākais turnīra spēlētājs U-18 junioru čempionātā. Pārliecinoši ātrāko roku īpašnieks šajā NHL draftā. Gandrīz katrā uzbrukumā kanādietis ir spējīgs radīt kādu bīstamu momentu pie pretinieku komandas vārtiem. Piespēles uzbrucējs dala saviem komandas biedriem ar apbrīnojamu precizitāti, kā saka, tieši uz nūjas. Protams, ir spējīgs gūt arī vārtus no dažādām pozīcijām. Fiziskajā ziņā uzbrucējs ir pietiekami spēcīgs NHL līmenim. Vienīgā hokejista vājā puse ir, ka viņam epizodiski dažos spēles momentos trūkst ātruma, lai apskrietu pretinieku komandas spēlētāju.

Komandas kluba ģenerālmenedžeris par jauno supertalantu saka cildinošus vārdus:

"Viņš labi pārredz laukumu, spēj ar savām piespēlēm komandas biedriem izkārtot momentus, teicams plaukstas metiens."

Kanādas nākamās hokeja zvaigznes statistika 52 aizvadītajās spēlēs QMJHL līgā – 112 punkti (35 vārti un 77 rezultatīvas piespēles).

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu