Gruzijas prezidente Zurabišvili nosoda Šengelijas pārcelšanos uz CSKA

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Tornike Šengelija (centrā)
Tornike Šengelija (centrā) Foto: SIPA/Scanpix

Gruzijas prezidente Salome Zurabišvili nosodījusi gruzīnu basketbolista Tornikes Šengelijas pārcelšanos uz Krievijas basketbola flagmani Maskavas CSKA. 

Viens no pēdējo gadu Gruzijas labākajiem basketbolistiem Šengelija 9. jūlijā parakstīja trīs gadu līgumu ar Jāņa Strēlnieka pārstāvēto CSKA. 

"Man, kā Gruzijas prezidentei, Gruzijas basketbola izlases kapteiņa lēmums pārcelties uz Maskavas CSKA ir skumjš un nepieņemams," savā "Facebook" kontā vēsta Zurabišvili. 

28 gadus vecā Šengelijas pāreja uz CSKA Gruzijas sabiedrībā izsaukusi asu reakciju. Lielākā daļa basketbola līdzjutēju viņu kritizē, taču ir arī tādi, kuri uzskata, ka sports un politika ir divas nodalāmas lietas.

Pagājušajā sezonā Šengelija spēlēja Artūra Kuruca pārstāvētajā Vitorijas "Kirolbet Baskonia", ar kuru nesen kļuva par Spānijas čempionu. Viņš bija viens no Spānijas ACB līgas komandas līderiem. 

"Lēmums spēlēt CSKA nemaina manu attieksmi pret manu tautu, dzimteni un es ceru, ka arī cilvēku attieksme pret mani nemainīsies," Gruzijas medijs GHN citē Šengelijas teikto. 

Šengelija spēlējis arī NBA. Viņš pārstāvējis Bruklinas "Nets" un Čikāgas "Bulls". 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu