Sezonas turpinājumā uz Porziņģa krekla būs vēstījums latviešu valodā (13)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: Reuters/ScanPix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezonas turpinājumā uz Kristapa Porziņģa krekla būs uzdrukāts vēstījums latviešu valodā, vēstīts Dalasas "Mavericks" kluba mājaslapā.

NBA spēlētājiem sezonas turpinājumā pēc pārtraukuma, kas saistīts ar Covid-19 pandēmiju, uzvārda vietā uz krekla varēs būt kāds cits vārds, frāze un sociālo kampaņu saukļi.

"Mavericks" spēlētāji vienojušies uz krekliem uzdrukāt vārdu "Equality" (Vienlīdzība - latv. val.). Kristaps Porziņģis (Latvija), Luka Dončičs (Slovēnija), Hosē Huans Barea (Puertoriko) un Maksi Klebers (Vācija) šo vārdu uz krekla drukās dzimtajā valodā.

Savukārt Bobans Marjanovičs (Serbija) un pārējie "Mavericks" spēlētāji uz krekliem vārdu "Equality" drukās angļu valodā.

"Šajā valstī ir problēmas - rasu nevienlīdzība, sistemātisks rasisms. Mums jāpiedalās cīņā par vienlīdzību," norāda "Mavericks" pārstāvis ASV basketbolists Dvaits Pauels.

"Mavericks" trešdien ieradās Orlando, kur notiks spēles NBA sezonas turpinājumā.

Pirms sezonas turpinājuma "Mavericks" aizvadīs trīs pārbaudes spēles - 23.jūlijā ar Losandželosas "Lakers", trīs dienas vēlāk gaidāms duelis ar Indiānas "Pacers", bet noslēdzošā pārbaudes spēlē plānota 28.jūlijā pret Filadelfijas "76ers".

NBA sezona atsāksies 31.jūlijā ar 22 komandu līdzdalību.

Komentāri (13)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu