Karašausks draudējis tiesnesim, tāpēc mēnesi nedrīkstēs spēlēt (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Artūrs Karašausks (pirmais no labās).
Artūrs Karašausks (pirmais no labās). Foto: https://www.facebook.com/FKLiepaja/

Latvijas "Optibet" futbola virslīgas kluba "Liepāja" spēlētājam Artūram Karašauskam par draudu izteikšanu spēles tiesnesim piešķirta teju mēnesi gara diskvalifikācija, vēstīts Latvijas Futbola federācijas (LFF) Disciplinārlietu komitejas (DK) paziņojumā.

LFF DK lēmumā teikts, ka pēc spēles starp "Valmieras" un "Liepājas" komandām, kas notika 8.jūlijā, mača tiesneši protokolā iekļāvuši piezīmi, kurā teikts, ka Karašausks izteicis draudus soģim.

Par šādu pārkāpumu LFF DK automātiski piešķir diskvalifikāciju uz noteiktu laiku, bet Karašauska gadījumā tika ņemti vērā vairāki citi faktori. Tostarp saīsinātais čempionāta grafiks (trīs, nevis četri apļi) un paredzēto spēļu daudzums, kas faktiski būtu jāizlaiž. 

Izvērtējot visus apstākļus LFF DK lēma, ka Karašauskam līdz 8.augustam liegts piedalīties visās LFF organizētajās sacensībās. Tāpat viņam būs jāšķiras no 700 eiro, kas jāsamaksā soda naudā.

Līdz 8.augustam Karšausks savai komandai nevarēs palīdzēt septiņās spēlēs jeb teju veselu apli.

Šajā laikā "Liepāja" tiksies ar Jūrmalas "Spartaku", "Tukums 2000"/TSS, "Metta", "Riga", "Daugavpili", "Jelgavu" un RFS. Spēle ar RFS paredzēta 8.augustā.

Kurzemes klubam šis būs liels zaudējums, jo Karaušks ir trešais labākais piespēlētājs čempionātā. Tāpat tieši viņš nereti izveido labas vārtu gūšanas iespējas liepājnieku labā.

Tāpat zināms, ka 70 eiro naudas sods par rupju un neētisku izteicienu lietošanu tiesnešu virzienā, piešķirts RFS sporta direktoram Aleksandram Usovam.

Sestdien vietējā čempionātā spēles nav paredzētas, bet svētdien televīzijas ekrānos būs vērojami trīs dueļi.

Liepāja ir viena no trim komandām, kas pēc sešām spēļu kārtām iekrājusi trīs punktus. Viena uzvara klubu var pacelt uz ceturto pozīciju.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu