Hamiltons lietus laikā Špīlbergā izcīna savu 89.uzvaru kvalifikācijā (3)

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta šīs sezonas otrā posma kvalifikācijā Austrijā, Špīlbergas trasē, lietainos apstākļos uzvaru izcīnīja pasaules čempions Lūiss Hamiltons no "Mercedes" vienības.

Lietus dēļ tika atcelti sestdien paredzētie trešie treniņbraucieni, un aizkavējās arī kvalifikācijas sacensības, kas iesākās ar drošības mašīnas došanos trasē, pārbaudot tās segumu.

Hamiltons savu ātrāko apli 4,318 kilometrus garajā "Red Bull Ring" trasē Špīlbergā veica minūtē un 19,273 sekundēs, izcīnot F-1 rekorda vērto 89.uzvaru kvalifikācijā.

"Cik sarežģīta diena, laika apstākļi bija neticami grūti," televīzijas intervijās pēc sacensībām sacīja seškārtējais pasaules čempions Hamiltons.

"Man vienā brīdī bija liels akvaplāns - man sirds noteikti grasījās izlekt ārā pa muti -, taču es spēju uzlabot sniegumu un nobraukt jauku ātru aplīti," teica kvalifikācijas sacensību speciālists. "Es mīlu šādas dienas. Šādi braucot, jūtos labi."

Otrais svētdien startēs "Red Bull" pārstāvis Makss Verstapens, kurš bija pārāks otrajā treniņbraucienu sesijā piektdien. Viņš no Hamiltona atpalika par 1,216 sekundēm, bet trešais ar 1,398 sekunžu atpalicību no uzvarētāja bija Karloss Sainss no "McLaren".

Verstapens savu pēdējo apli veica gandrīz astoņas sekundes desmitdaļas ātrāk, taču, braucot uz visu banku, apļa beigās zaudēja kontroli pār savu automašīnu.

"Trešajā kvalifikācijā lija daudz vairāk," teica Verstapens. "Tas nebija viegli. Varēja būt arī labāk, bet es nedomāju, ka ar to pietiktu, lai pieveiktu Hamiltonu."

Pēc uzvaras Austrijā 2018. un 2019.gadā Verstapens tomēr saglabāja optimismu sacīkstēm: "Es domāju, ka sausā laikā mums ir labas izredzes."

"Ļoti priecājos, ka pirmo reizi karjerā iekļuvu labāko trijniekā kvalifikācijā," sacīja Sainss, kurš nākamgad ieņems pasaules eksčempiona Sebastjana Fetela vietu "Ferrari". "Īpaši pārsteidzoši, ka kvalifikācija bija viena no vissmagākajām, ko esmu piedzīvojis."

Sainsam blakus otrajā rindā sacensības svētdien uzsāks pirmā posma uzvarētājs Valteri Botass no "Mercedes".

Piektais startēs "Renault" pilots Estebans Okons, sesto vietu izcīnīja Lando Noriss ("McLaren"), taču viņš startēs tikai devītais pēc triju vietu soda par dzelteno karogu ignorēšanu pirmajā treniņu sesijā. Tāpēc sesto vietu trešajā starta rindā ieņems Aleksandrs Albons no "Red Bull".

Daniels Rikjardo ("Renault") pēc iespaidīgas avārijas piektdien svētdien startēs astotais - divas vietas priekšā Fetelam.

Kad pirmajā kvalifikācijas sesijā bija atlikušas vien divas minūtes, savu "Alfa Romeo" braucamo nenovaldīja Antonio Džovinaci, krietni apskādējot savu formulu un liekot trasē izkārt sarkanos karogus. Savukārt viņa komandasbiedrs pasaules eksčempions Kimi Reikenens netika pie otrās kvalifikācijas kārtas, ierindodamies 16.vietā.

Otrās kvalifikācijas kārtas lielākais pārsteigums bija "Ferrari" pilota Šarla Leklēra palikšana 11.vietā, no trešās kvalifikācijas kārtas un komandasbiedra Sebastiana Fetela atpaliekot par 0,083 sekundēm. Turklāt viņš saņēma arī triju starta vietu sodu par sadursmi ar Daņiilu Kvjatu kvalifikācijā.

Jau ziņots, ka stipra lietus dēļ tika atcelti sestdien paredzētie trešie treniņbraucieni.

Piektdienas treniņbraucienos ātrākais bija Verstapen, kurš 4,318 kilometrus garo trasi izbrauca vienā minūtē un 3,660 sekundēs, par 0,043 sekundēm apsteidzot Valteri Botasu no "Mercedes", bet 0,217 sekundes ātrākā laika īpašniekam zaudēja Serhio Peress ("Racing Point").

Ceturto pozīciju izcīnīja Peresa komandas biedrs Lenss Strols, bet aiz viņa ierindojās Karloss Sainss ("McLaren") un Lūiss Hamiltons ("Mercedes").

Tikai devīto un 16.vietu pēc piektdienas treniņbraucieniem ieņem abi "Ferrari" piloti attiecīgi Šarls Leklērs un Sabastians Fetels.

Pagājušās nedēļas nogalē Špīlbergas trasē notika šīs sezonas pirmais posms. Ātrākais izrādījās Botass, bet otrais finišēja Leklērs.

Pēc diviem etapiem Austrijā nākamais posms 19.jūlijā gaidāms Ungārijā.

Šosezon bija plānots aizvadīt rekordlielu sacīkšu skaitu (22), taču pandēmijas dēļ organizatori nolēmuši pieturēties pie 18 posmu norises.

Iepriekšējā sezonā par pasaules čempionu tika kronēts Hamiltons, kurš triumfēja sesto reizi karjerā un trešo reizi pēc kārtas.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu