Futbola virslīgas klubos nav konstatēti jauni inficēšanās gadījumi (151)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: LETA

Latvijas futbola virslīgas klubos nav konstatēti jauni ar Covid-19 inficēšanās gadījumi, informē Latvijas Futbola federācija (LFF).

Pārbaudes jau veiktas septiņu klubu spēlētājiem un personālam. Pārējos trīs klubos analīzes tiks veiktas līdz otrdienai.

Trīs inficēšanās gadījumi konstatēti Jūrmalas "Spartaka" kluba administrācijā, bet viens - "Valmieras" vadībā.

Paralēli notiek sacensību tiesnešu, inspektoru un delegātu testēšana ar mērķi līdz astotās kārtas sākumam 100% apmērā veikt visu turnīra dalībnieku pārbaudes.

Saistībā ar Covid-19 izplatību veselības drošības apsvērumu dēļ uz nenoteiktu laiku pārcelta futbola virslīgas spēle starp Jūrmalas "Spartaka" un "Liepājas" komandām, kā arī ieviestas izmaiņas spēļu apmeklēšanas noteikumos.

Preventīvos drošības nolūkos LFF lēmusi ieviest izmaiņas visu pašmāju futbola sacensību spēļu apmeklēšanas noteikumos, ierobežojot skatītāju skaitu turpmākajās virslīgas spēlēs.

Spēļu apmeklēšanos noteikumos virslīgas organizācijas komiteja un LFF Sacensību organizācijas komiteja lēmusi turpināt 2020.gada LFF organizēto čempionātu norisi saskaņā ar spēkā esošo LFF organizēto sacensību sanitāro protokolu.

No 12.jūlija visu LFF organizēto sacensību laikā drīkst tikt aizpildīti ne vairāk kā 30% no kopējās sēdvietu platības stadiona teritorijā, tajā pašā laikā nosakot maksimālo cilvēku skaitu stadiona teritorijā - 250 cilvēki.

LFF uzsver, ka šajā cilvēku skaitā neietilpst tās personas, kuras ir uzskatāmas par sacensību dalībniekiem - spēlētāji, futbola klubu oficiālās personas, tiesneši, inspektors, delegāts un stadiona darbinieki.

Tāpat LFF aicina visus LFF sacensību dalībniekus - prioritāri spēles organizatorus (mājinieku komandas) - veikt spēles apmeklētāju uzskaiti un identificēšanu, saņemot informāciju par visu skatītāju vārdiem, uzvārdiem un kontakttālruņiem, kā arī informējot minētās personas, ka dati tiks nodoti apstrādei LFF un Slimību profilakses un kontroles centram (SPKC).

"Lēmums par "Spartaka" tuvākās spēles pārcelšanu ir pieņemts, lai situācijā, kurā klubā pēc pilnīgas tā spēlētāju un apkalpojošā personāla testēšanas konstatēti trīs saslimšanas gadījumi, nodrošinātu maksimālus piesardzības apstākļus, kā arī ņemtu vērā vīrusa inkubācijas un personu infekciozitātes apsvērumus," savā paziņojumā vēsta LFF.

Lai arī LFF organizēto sacensību sanitārais protokols šādā situācijā ļauj komandai tālāku dalību čempionātā, attiecīgās personas izolējot no pārējās komandas, lēmumā par spēles ar "Spartaka" līdzdalību atcelšanu ņemts vērā apstāklis, ka komanda ilgstošu periodu atradusies slēgtā telpā (autobusā) ar vismaz vienu no saslimušajām personām.

Nākamās nedēļas izskaņā pirms komandas nākamās čempionāta spēles futbolistiem un personālam paredzēts veikt atkārtotas pārbaudes.

Klubam "Valmiera", kura administratīvajam darbiniekam konstatēta saslimšana, tuvākās spēles pārcelšana nav nepieciešama, jo attiecīgā persona nav bijusi kontaktā ar komandas pārstāvjiem.

Pārējiem kluba darbiniekiem, sportistiem, apkalpojošam personālam, stadiona darbiniekiem un citām ar "Spartaku" saistītām personām saslimšanas simptomi nav konstatēti, un visi testu rezultāti ir negatīvi.

Komentāri (151)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu