Tenisa treniņturnīru spēlēs konstatēti 24 aizdomīgi mači

LETA/AP
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

No aprīļa līdz jūnijam notikušajos treniņturnīros konstatēti 24 aizdomīgi mači, ziņo Tenisa integritātes savienība (TIU).

Koronavīrusa pandēmijas laikā, kad pārtrauktas profesionālā tenisa un Starptautiskās Tenisa federācijas (ITF) tūres, norit dažāda veida treniņturnīri, kuros piedalās dažāda līmeņa spēlētāji.

TIU ziņojumus saņēmušas no azartspēļu kompānijām, kas analizē aizdomīgu likmju izdarīšanu. Šādas likmes uzreiz nenozīmē, ka mača rezultāts tiek ietekmēts, piemēram, tas var nozīmēt arī to, ka spēlei pietuvinātām personām ir informācija par kāda tenisista savainojumu.

"Aizdomīga likmju izdarīšana uz tenisa spēlēm ir indikators tam, ka joprojām ir krāpnieciskas darbības, kas, atsākoties profesionāliem turnīriem, varētu tikai pieaugt," teikts TIU ziņojumā.

Pēdējo mēnešu laikā notiekošajos treniņturnīros bieži vien nav nekāda uzraudzība, un daudziem no tiem nav pat zināmi rīkotāji. 

TIU arī ziņo, ka par aizdomīgu klasificēts arī viens mačs, kas pērn notika kādā no WTA 125K sērijas turnīriem.

Tāpat TIU informē, ka, sākot ar nākamo gadu, lēmumus disciplinārlietās pieņems Starptautiskā Tenisa integritātes aģentūra (ITIA), kas pārņems TIU funkcijas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu