RFS pirms virslīgas grandu derbija minimāli uzvar "Metta" komandu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
"Optibet" Latvijas futbola virslīgas spēle Daugavas stadionā, kurā tiekas RFS un "Metta" komandas.
"Optibet" Latvijas futbola virslīgas spēle Daugavas stadionā, kurā tiekas RFS un "Metta" komandas. Foto: Paula Čurkste/LETA

"Optibet" Latvijas futbola virslīgas līdervienība RFS svētdien svinēja uzvaru septītās kārtas spēlē.

RFS viesos ar 1:0 (1:0) pārspēja citu galvaspilsētas komandu "Metta".

RFS pirms pirms piektdien gaidāmā derbija ar "Riga" klubu veica nelielas izmaiņas sākumsastāvā, starta vienpadsmitniekā atgriežoties Darko Lemajičam, kurš 90 minūtes nospēlēja sezonas pirmajā spēlē, bet no nākamajām piecām spēlēja tikai vienā, jo dziedēja savainojumu. Ārpus sākumsastāva tika atstāts komandas kapteinis Tomāšs Šimkovičs.

Viesi pirmā puslaika vidū izvirzījās vadībā, 22.minūtē pēc brīvsitiena ar galvu bumbu pielabojot aizsargam Žigam Lipuščekam. Puslaik turpinājumā rezultāts varēja mainīties, taču abas komandas katra neizmantoja pa vienai labai iespējai. Vispirms ar galvu garām vārtiem sita "Metta" uzbrukuma līderis Raimonds Krollis, bet nedaudz vēlāk pēc tālsitiena pārliktni norībināja RFS vadošais vārtu guvējs Emersonu Santanu Deuslesiānu.

Otrā puslaika pirmajā pusē RFS uz vairākām minūtēm iespieda "Metta" futbolistus soda laukumā, izdarot vairākus bīstamus sitienus, taču nevienā no tiem bumbu savu mērķi nesasniedza. Turpretī mājinieki periodiski atbildēja ar pretuzbrukumiem.

Tuvojoties mača beigām, spēles ritējums kļuva ātrāk. Pamatlaika priekšpēdējā minūtē "Metta" futbolistiem bija iespēja izraut neizšķirtu, taču uzbrukuma noslēgumā patraucēja haoss soda laukumā.

"Metta" sezonu iesāka ar diviem zaudējumiem - 1:2 pret Jūrmalas "Spartaku" un 0:3 pret "Liepāju". Pēc tam panākumi mijās ar neveiksmēm - 1:0 pret "Jelgavu", 2:4 viesos pret "Daugavpili", 3:1 izbraukumā pret tukumniekiem un 0:2 "Skonto" stadionā Rīgā pret "Riga" komandu.

Pašreizējā turnīra līdere RFS līdz šim vēl nav izjutusi punktu zaudējumu. Ar labāko uzbrukumu un labāko vārtu attiecību līgā (18:5), kā arī čempionāta rezultatīvāko vīru Emersonu Santanu Deuslesiānu ierindā, kurš jau guvis sešus vārtus, RFS uzvaru sēriju turpināja arī svētdien. Pret "Valmieru", "Spartaku" un "Liepāju" svinētas graujošas uzvaras, bet minimāli uzvarēta "Ventspils", "Jelgava" (abas ar 1:0), kā arī pēdējā kārtā viesos - "Daugavpils", atspēlējot divu vārtu deficītu, (3:2).

Iepriekšējā sezonā abu Rīgas komandu duelī "Metta" divreiz spēja panākt neizšķirtu (2:2, 1:1), bet divreiz uzvara tika RFS - 2:1 un 6:1.

Ar trim vārtiem izceļoties Kulē Mbombo, valsts čempione "Riga" svētdien viesos ar 5:1 (2:0) sagrāva turnīra debitanti "Tukums 2000"/TSS komandu.

Šodien vēju pilsētā paredzētā spēle "Liepāja" - Jūrmalas "Spartaks" ir pārcelta, kūrortpilsētas vienības administrācijā konstatēti trīs Covid-19 inficēšanās gadījumi. Lai gan visiem spēlētājiem analīžu rezultāti bija negatīvi, piesardzības nolūkā duelis pārcelts uz šobrīd nenoteiktu laiku.

Virslīgas līderpozīcijās ar 21 punktu septiņās spēlēs ir RFS, bet otrā ar 18 punktiem ir "Riga". Ar desmit punktiem seko "Ventspils", deviņi punkti ir "Jelgavai", astoņi - Jūrmalas "Spartakam" un "Valmierai", bet pa sešiem punktiem iekrājušas "Liepāja", "Daugavpils" un "Metta" komandas. "Tukums 2000"/TSS septiņos dueļos tikusi pie punkta.

Šajā sezonā virslīgā startē desmit komandas, kas ir par vienu vairāk nekā pērn un par divām vairāk nekā aizpērn. Tāpat šosezon virslīgā leģionāru limits paaugstināts līdz astoņiem spēlētājiem. Tas nozīmē, ka laukumā vienlaicīgi jābūt vismaz trim asociācijā sagatavotiem spēlētājiem. Pērn limits bija pieci ārvalstu spēlētāji.

Tāpat kā daudzās citās valstīs pēc koronavīrusa pauzes virslīgas čempionāta reglamentā 2020.gada sezonā ir palielināts atļauto spēlētāju maiņu skaits no trim līdz piecām.

Trīs mēnešu piespiedu pauzes dēļ šosezon četru plānoto apļu vietā tiks aizvadīti trīs.

Pērn par Latvijas čempioni tika kronēta "Riga", bet savu pirmo trofeju kluba vēsturē ieguva RFS, kas uzvarēja valsts kausa izcīņā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu