Mančestras "City" tomēr neizslēdz no UEFA turnīriem

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Davids Silva un Rahīms Stērlings
Davids Silva un Rahīms Stērlings Foto: Reuters/ScanPix

Sporta arbitrāžas tiesa (CAS) apmierinājusi Anglijas futbola premjerlīgas kluba Mančestras "City" apelāciju, tādējādi komanda netiks izslēgta uz divām sezonām no Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) turnīriem.

CAS secinājusi, ka Mančestras klubs nepārkāpa finanšu "Fair Play" noteikumus, taču nesadarbojās ar UEFA. Līdz ar to tai saglabāts naudas sods, bet tas samazināts uz desmit miljoniem eiro.

Februārī UEFA Finanšu kontroles komisijas lēma Mančestras komandu uz diviem gadiem diskvalificēt no Vecā kontinenta klubu turnīriem. Tajā pat mēnesī "City" iesniedza apelāciju CAS.

Vācu izdevums "Der Spiegel", izmantojot "Football Leaks" informāciju, iepriekš ziņoja, ka "City" un tā sponsori ir manipulējuši ar līgumiem, lai apietu finansiālās "Fair Play" noteikumus, kas saistīti ar to, cik daudz naudas īpašnieki drīkst ieguldīt klubā.

Anglijas klubs gan visas apsūdzības kategoriski noliedza, bet UEFA lēmumu uzsākt izmeklēšanu iepriekš nosauca par kļūdainu. Pēc izmeklēšanas uzsākšanas "City" iesniedza apelāciju CAS, kas to noraidīja, bet pēc tam lieta nonāca UEFA Finanšu kontroles komisijā.

Iepriekš tika ziņots, ka UEFA varētu rekomendēt uz vienu sezonu diskvalificēt Mančestras "City" no Eirokausiem, bet februārī tika piespriests pat bargāks sods. Papildu diskvalifikācijai no 2020./2021. un 2021./2022.gada sezonām, Mančestram klubam piespriests 30 miljonu eiro naudas sods, kas pēc CAS lēmumu samazināts trīs reizes.

Pēc CAS paziņojuma Anglijas klubs pauda gandarījumu par pieņemto lēmumu. "Lai gan klubam kopā ar juristiem vēl jāpārskata lēmums, atzinīgi vērtējam to, jo tas apstiprinājis mūsu sniegtos pierādījumus. Esam pateicīgi komisijai par uzcītīgo darbu un taisnīgo procesu," teikts kluba paziņojumā.

Tikmēr UEFA atzīmē, ka CAS komisija nav atradusi pārliecinošus pierādījumus pārkāpumiem un vairākos no tiem bija iestājies piecu gadu noilgums. 

""Financial Fair Play" pēdējo gadu laikā ir bijusi nozīmīgi loma, lai pasargātu klubus un nodrošinātu to ilgtspēju. UEFA un Eiropas Klubu asociācija paliks pie saviem principiem," ziņo UEFA, kas turpmāk šīs lietas apstākļus nekomentēs.

Mančestras "City" finanšu noteikumus pārkāpa arī 2014.gadā, par ko samaksāja 60 miljonu eiro sodu.

Savas pastāvēšanas vēsturē "City" par Anglijas čempioni kļuvusi sešas reizes - 1937., 1968., 2012., 2014., 2018 un nu arī 2019.gadā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu