"Mavericks" īpašnieks slavē Porziņģi par uzvarētāja mentalitāti

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: Reuters/ScanPix

Kristaps Porziņģis ārkārtīgi vēlas uzvarēt, intervijā portālam "Heavy" norādījis Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Dalasas "Mavericks" īpašnieks Marks Kjubans.

Intervijā tika lūgts salīdzināt, kā Porziņģa spēle progresējusi kopš Latvijas basketbolists spēlētāju maiņas darījumā pārcēlās no Ņujorkas "Knicks" komandas uz Dalasas "Mavericks" vienību.

"Viņš ārkārtīgi vēlas uzvarēt. Viņš darīs visu, kas komandai nepieciešams. Viņš patiešām ir nesavtīgs," sacīja Kubans, raksturojot 24 gadus veco Latvijas basketbolistu no Liepājas.

"Taču visiespaidīgākā puse viņa spēlē ir spēja uzņemties iniciatīvu izšķirīgos brīžos. Viņš vienkārši kļūst labāks un labāks, kad ir uzvaras laiks. Tas ir iespaidīgi," teica "Mavericks" īpašnieks.

Tomēr statistika liecina, ka "Mavericks" komandai šosezon nesekmējas izšķirošos brīžos, kas pēc NBA definīcijas ir spēles, kurās komandas šķir ne vairāk kā pieci punkti piecas minūtes pirms mača beigām.

"The Dallas Morning News" laikraksts izcēlis vairākus statistikas rādītājus, kurus "Mavericks" komandai vajadzētu uzlabot, lai NBA sezonas turpinājums būtu veiksmīgs.  

"Clutch time" jeb izšķirošo brīžu spēlēs "Mavericks" šosezon izcīnījusi 14 uzvaras un piedzīvojusi 21 zaudējumu, kas ir vien 22. rādītājs starp 30 līgas komandām.

Dalasas klubs uzvarējis tikai 18,8% spēļu, kurās komandas šķir viens punkts mača pēdējā minūtē.

"Mavericks" vienībai ir sešas uzvaras un 16 zaudējumi spēlēs, kurās gala rezultātā komandas šķir ne vairāk kā pieci punkti.

Pirms sezona tika pārtraukta Covid-19 pandēmijas dēļ, "Mavericks" ar 40 uzvarām un 27 zaudējumiem ierindojās Rietumu konferences septītajā pozīcijā.

Porziņģis šosezon 51 spēlē vidēji guvis 19,2 punktus, izcīnījis 9,5 atlēkušās bumbas un bloķējis 2,1 metienu.

Pirms sezonas turpinājuma "Mavericks" aizvadīs trīs pārbaudes spēles - 23.jūlijā ar Losandželosas "Lakers", trīs dienas vēlāk gaidāms duelis ar Indiānas "Pacers", bet noslēdzošā pārbaudes spēlē plānota 28.jūlijā pret Filadelfijas "76ers".

NBA sezona atsāksies 31.jūlijā Orlando ar 22 komandu līdzdalību.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu