FOTO ⟩ Jūrmalā aizvadīts Pasaules kausa posms ielu vingrošanā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp

Latvijas ielu vingrotājs Inguss Brīnums nedēļas nogalē Jūrmalā izcīnīja trešo vietu Pasaules kausa posmā, informē rīkotāji.

Desmit valstu dalībnieku konkurencē uz Pasaules kausa finālu Helsinkos kvalificējās Lietuvas ielu vingrošanas uzlecošā zvaigzne Tits Janavičs.

Majoros notikušais posms pulcēja 26 labākos ielu vingrotājus no desmit valstīm. Katrs dalībnieks trijos divu minūšu ilgos raundos centās pārsteigt kvalificēto starptautisko žūriju un skatītājus ar ielu vingrošanas elementiem, kuru būtība ir pretoties zemes gravitācijas spēkam. 

Žūrija vērtēja statisko un dinamiskāko ielu vingrošanas elementu izpildi, šo elementu kombinācijas un katra dalībnieka stilu. Jūrmalā notikušajā posmā uzvarētājs kvalificējās Pasaules ielu vingrošanas kausa Superfinālam, kas notiks šā gada decembrī Helsinkos.

Šoreiz ar 5,5 punktu pārsvaru uzvarēja lietuvietis, viens no titulētākajiem jaunajiem ielu vingrotājiem, 2019.gada Pasaules kausa finālists Janavičs, kurš trijos sacensību raundos izpelnījās 24 punktus no žūrijas. Otro vietu ar 18,5 punktiem ieguva Roks Tamašauskss no Lietuvas. 

Ar 16 punktiem trešo vietu ieguva 18 gadus vecais valmierietis Brīnums. Fināla raunda piecinieku ar ceturto vietu un 15,5 punktiem noslēdza Karls Nidass no Igaunijas un piektajā vietā ar 12,5 punktiem ierindojās mājinieks Gvido Bērziņš.

Dienas gaitā notika arī tautas klases sacensības ielu vingrošanā, kurā divās vecuma grupās sacentās vīrieši un kopējā ieskaitē sievietes ielu vingrošanas spēka kategorijā. Spēka kategorijā junioru konkurencē līdz 18 gadiem uzvarēja Kārlis Šteins, savukārt vīriešu kategorijā nepārspēts palika Eduards Paškovs. Sieviešu kategorijā uzvarēja Estere Janaviča.

Pasākumu rīkoja Pasaules Ielu vingrošanas federācija kopā ar Latvijas Ielu vingrotāju biedrību. 

Covid-19 pandēmijas ietekmē Pasaules kausa posmu skaits ir sarucis līdz desmit un Superfināls tiek plānots decembrī Helsinkos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu