UFC prezidents Vaits: Mums ir slikti tiesneši

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Aleksandrs Volkanovskis un Makss Holovejs
Aleksandrs Volkanovskis un Makss Holovejs Foto: AFP/SCANPIX

"Ultimate Fighting Championship" (UFC) ir slikti tiesneši, uzskata pasaulē vadošās jauktās cīņas mākslas (MMA) organizācijas prezidents Dana Vaits.

"UFC 251" cīņu šovā daudzus cilvēkus pārsteidza dueļa iznākums svara kategorijā līdz 65,8 kilogramiem. Aleksandru Volkanovski (Austrālija) cīņā pret Maksu Holoveju (ASV) pasludināja par uzvarētāju.

Cīņu sporta fani nepiekrita cīņas iznākumam, tai skaitā arī UFC prezidents, vēsta "MMA Figthing".

Preses konferencē Vaitam tika prasīts, vai, viņaprāt, Havaju salu pārstāvis Holovejs bija izdarījis pietiekami, lai uzvarētu šo cīņu. UFC prezidents lika noprast, ka jā.

"Mēs nevaram atstāt visu šo cilvēku rokās (domāts par tiesnešiem)," teica Vaits. "Mums ir slikti tiesneši. Esmu pārliecināts, ka Makss ļoti pārdzīvo."

Cīņas beigās viens no trim tiesnešiem atdeva uzvaru Holovejam. Arī ESPN vērtējumā rezultāts bija 48-47 par labu amerikānim. 

Vaitam tika jautāts, vai UFC fani varētu sagaidīt arī trešo dueli starp šīm cīņu sporta zvaigznēm, ņemot vērā, ka daudzu acīs neformālais uzvarētājs otrajā duelī bija šīs svara kategorijas leģenda Holovejs.

Vaits arī prasīja, vai kādam no mediju pārstāvjiem šķita, ka austrālietis Volkanovskis uzvarēja. Pēc reakcijas varēja noprast, ka neviens nepacēla roku.

"Vai kāds šeit uzvaru atdeva Volkanovskim," jautāja Vaits. "Neviens? Es nezinu, mums vajadzēs izdomāt, ko darīt tālāk."

Kritiku no UFC prezidenta izpelnījās arī tiesnešu darbs cīņā starp krievu cīkstoni Pjotra Janu un brazīlieti Džoze Aldo, kur cīņu tiesnesim vajadzēja ātrāk pārtraukt.

"Kopumā mums vajag veikt uzlabojumus tiesnešu izvēlē uz "Cīņu salas"," piebilda Vaits.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu