Merzļikins vai Korpisalo? Tortorellam nav ne jausmas

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Elvis Merzļikins
Elvis Merzļikins Foto: AP/Scanpix

Kolumbusas "Blue Jackets" komandā vēl nav skaidrības, kurš būs vienības pirmais vārtsargs Nacionālās hokeja līgas (NHL) sezonas turpinājumā - latvietis Elvis Merzļikins vai soms Jonass Korpisalo, atzīst kluba galvenais treneris Džons Tortorella.

"Blue Jackets" sezonas turpinājumā spēkosies ar Toronto "Maple Leafs", sērijā līdz vienas komandas trim uzvarām sacenšoties par ceļazīmi uz Stenlija kausa izcīņas turnīru.

Pirmā spēle paredzēta 2. augustā plkst. 23.00 pēc Latvijas laika. Nepilnas trīs nedēļas pirms NHL sezonas turpinājuma "Blue Jackets" galvenais treneris nevar atbildēt, kurš stāsies vārtos pirmajā spēlē pret "Maple Leafs".

"Mums nav ne jausmas, kurš būs mūsu vadošais vārtsargs, atsākot spēles," pirmdien treniņnometnes sākumā sacīja "Blue Jackets" galvenais treneris.

"Domāju, ka viņi [Merzļikins un Korpisalo] lēmumu pieņems mūsu vietā. Varu droši teikt, ka viņi abi ir pelnījuši šo iespēju, ņemot vērā to, kā viņi šosezon ir spēlējuši," teica Tortorella.

Merzļikinam šī ir NHL debijas sezona, bet arī Korpisalo savā karjerā vēl ne reizi nav piedalījies pasaules spēcīgākās hokeja līgas izslēgšanas spēļu turnīrā.

Iepriekšējos gados "Blue Jackets" pirmais numurs vārtos bija krievs Sergejs Bobrovskis, kurš pērn kā brīvais aģents pārcēlās uz Floridas "Panthers".

"Jā, situācija būs citāda nekā iepriekš, bet redzams, ka starp viņiem ir veselīga konkurence," teica "Blue Jackets" aizsargs Deivids Savārs.

"Esam pārliecināti par abiem vārtsargiem un priecājamies, ka mums ir pietiekami labi spēlētāji šajā pozīcijā, lai būtu tāda konkurence," piebilda Savārs.

26 gadus vecais Merzļikins piedalījies 33 mačos, palīdzējis izcīnīt 13 uzvaras, atvairījis 92,3% pretinieku metienu, vidēji ielaidis 2,35 vārtus un aizvadījis piecus "sausos" mačus.

Merzļikins ir starp Top 5 labākajiem NHL vārtsargiem šīs sezonas statistikas ailītēs trīs svarīgos rādītājos - atvairīto metienu %, vidēji ielaistie vārti un "sausās" spēles.

26 gadus vecais Korpisalo šosezon piedalījies 37 mačos, sekmējis komandai 19 uzvaras, atvairījis 91,1% pretinieku metienu, vidēji ielaidis 2,60 vārtus un aizvadījis divas "sausās" spēles.

Jāpiebilst, ka "Blue Jackets" treniņos piedalās arī latviešu vārtsargs Matīss Kivlenieks, kurš šosezon debitēja NHL. 23 gadus vecais hokejists piedalījies sešos mačos, atvairījis 89,8% pretinieku metienu un vidēji ielaidis 2,95 vārtus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu