Olimpiskā vicečempione varētu saņemt vairāk nekā četru gadu diskvalifikāciju

CopyDraugiem X Whatsapp
Marija Gvadalupe Gonsalesa.
Marija Gvadalupe Gonsalesa. Foto: AFP / Scanpix

Riodežaneiro olimpisko spēļu sudraba medaļniece 20 kilometru soļošanā medaļniece Marija Gvadalupe Gonsalesa no Meksikas ir zaudējusi apelācijas instancē par četru gadu diskvalifikāciju dopinga lietošanas dēļ, kā arī var saņemt lielāku sodu par nepatiesas liecības sniegšanu, otrdien paziņoja Vieglatlētikas integritātes vienība (AIU).

AIU vēsta, ka Sporta arbitrāžas tiesa (CAS) ir noraidījusi Gonsalesas apelācijas sūdzību par diskvalifikāciju, kas tika noteikta pēc analīzēm, kurās 2018.gadā tika atklāts steroīds trenbolons.

AIU ir publicējusi CAS lēmumu, kas datēts ar 2.jūliju un ar kuru tika apstiprināta sākotnējā Starptautiskās vieglatlētikas federāciju asociācijas (IAAF, tagad - Pasaules Vieglatlētikas asociācija - WA) diskvalifikācija uz četriem gadiem, jo Gonsalesa nevarēja pierādīt, ka viņas organismā aizliegtā viela ir nokļuvusi netīši - ēdot tako.

Trenbolonu dažās valstīs, tostarp Meksikā, liellopiem izmanto lopu muskuļu masas pieauguma paātrināšanai un apetītes veicināšanai, un sportisti, kas var pierādīt, ka viņi nav lietojuši vielu apzināti, var izvairīties no sankcijām.

31 gadu vecā Gonsalesa, kura ieguva sudrabu 20 kilometru distancē 2016.gada spēlēs Rio un 2017.gada pasaules čempionātā, ir diskvalificēta līdz 2022.gadam, taču tagad var saskarties ar papildu sankcijām, jo AIU paziņoja, ka sodīs sportisti par "jebkuras dopinga kontroles daļas pārkāpšanu".

CAS min, ka Gonsalesa CAS priekšā un apelācijas vēstulē atzina, ka viņa nebija teikusi taisnību IAAF disciplinārlietu tiesā, ka "viņas pierādījumi tika viltoti, bet dokumenti un liecības ir safabricētas".

Lēmumā teikts, ka Gonsalesa ir sniegusi viltus liecības par gaļu, ko viņa ēda pirms pozitīvā testa.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu